MammaKaos

Pojken som är både duktig o rolig i skolan!

Varit på utvecklingssamtal idag för Walther i skolan. Numera är det en fröjd att gå på dessa samtal! Att slippa Frågasatte o kämpa för att Walther ska få rätt hjälp i skolan! Han får det verkligen i Asken A. Han trivs i klassen med både kompisar, lärare och assistenter. Han lär sig det han ska och ligger på mer än godkänd i alla ämnen o mest framåt är han i alla praktiska ämnen, tex slöjd och hemkunskap. Han älskar dessa ämnen och berättade stolt att han oftast är den som får läsa recepten när de har hemkunskap. Igår kom han hem stolt som en tupp med supergott bröd som han bakat med J på hemkunskapen.

Han och fröken berättade att de haft matte idag och att de gått igenom jämna och udda antal. Kan säga att vi fick oss ett gott skratt i alla fall!

Roligast va när fröken frågade om han kunde dela en hög med 6 knappar (va egentligen magneter på whiteboardtavlan, men jag förenklar lite) i 2 delar så han fick en hög o fröken en hög, han skulle dela rättvist, Walther tog två knappar till sig själv o fyra till fröken. Fröken undrade om det var rättvist “ja det tycker i alla fall jag” Fröken tackade för det men fortsatte traggla lite med honom och efter en stund så lyckades vi få han att dela i 3+3. Då blev det rättvist och summan av knapparna gav ett jämnt antal. Sen la fröken till 1 knapp o han skulle åter igen dela dem i två högar! vilket inte gick att få två lika högar. Fröken frågar va heter det då? “Orättvist antal knappar!” O sen ändrade han svaret “uddantal” (udda antal)! allihopa skratta gott åt han! Höll på o trilla av stolen av skratt.

Summan av kardemumman är att han är både duktig och rolig! De får många roliga skratt med han i klassen, sen tror jag inte att han är ensam att roa dom, de hjälps åt! Men det är så kul o se personalen vara så positiv och ta vara på dessa sidor,
Det skulle ha varit för 100 år sen, då hade han väl fått smäll av pekpinnen av fröken för att ha räknat fel och sagt fel ord! Om han ens fått gå i skolan.. Han hade kanske hållits gömd av skam… Fanns ju ingen särskola då och ett barn med minsta funktionshinder eller missbildning va en stor skam för både familj och samhälle! Synd och skam att samhället såg på dessa barn så!
Walther är en underbar killle! Det värmer i mammahjärtat av att höra och se alla framsteg! Så stolt över honom. Min alldeles egne Prins Walther!

https://www.stadsallskapet.se/

Köpa kläder online

Digitalhälsan

konstnär

Babykläder och barnkläder