MammaKaos

Flera flugor i en smäll!

Efter en sömlös natt (1,5h sömn bara) gick vi upp hela familjen o åt frukost kl 8. Walther åt inte mkt. En macka. Vet inte om han hade feber nu på morgonen, men hes och blek va han. Han fick va hemma idag från skolan. Jag skulle ju va i Skövde på möte och optikerbesök så Peter fick vabba idag.

Vid 8,30 gick jag mot busshållsplatsen och tog bussen mot Skövde. Skulle ladda på mitt busskort och betala med mitt bankkort. Gick inte:/ Fick åka med i alla fall. Och sen gick jag till Västtrafiks kundservice på Resecentrum, samma sak där, kortet fungerade inte. Gaaaah! Klockan är 9,20. Kl 10 ska jag vara på habiliteringen. Det tar 15-20 min att gå dit från resecentrum. Och jag måste gå via centrum och kolla om jag kan ta ut pengar på bankomaten. Damen på kundservice säger att jag har ju 65kr på busskortet. Då kan jag åka både till och ifrån habiliteringen. Så jag skyndar ut till bussen. Får lösa det där med busskortet sen!


Anländer ca 9,30 till habiliteringen testar att betala mitt besök med kortet och DET FUNKAR! Måste alltså vara västtrafik som har problem med uppkopplingen eller nåt till sina kortläsare eller så funkar inte mitt kort på deras läsare.

Besöket på Habiliteringen gick fint, fick äntligen mitt kedjetäcke! Var inga bekymmer att få igenom det för min arbetsterapeut! 6kg väger det och det är tungt att släpa på!

 Hade längtat efter sushi och hade hört om en sushirestaurang i Skövde Sushiyaki. Den rekommenderas. Lunch med 10 bitar5 bitar vardera av Maki och Nigri. 85kr inkl dryck, kaffe och misosoppa! Smakat på misosoppa förut men gillade det inte alls då, smakade igen och den var godare denna gång, men näe inte min smak riktigt. Men jag kanske lan lära mig äta det med;) Men sushin var UNDERBAR! Rekommenderas varmt!


Hade tid på SMARTEYES kl 15,20. Men efter att jag ätit lunch gick jag dit och kollade ifall de famns en tidigare tid. Damen som jobbade där sa sa att det var nog kört men kollade ändå och javisst, en lucka 12,30 fanns det! Tackade för den tiden. Eftersom det var 40min kvar så uträttade jag ärenden på Apoteket o akademibokhandeln. Gick sen tillbaka till optikern och provade bågar. Så svårt att välja.

Hittade flera par som jag gillade men lyckades sålla bort så 5 par återstod när det var min tur för synundersökning. Min syn hade inte förändrats nåt, men däremot är det lite bekymmersamt med mitt stora synfel. Jag har en skelning och har haft de sen jag var liten. Lappbehandlades i några år för det. Mina ögon kan inte sammarbeta kan man säga (svårt att förklara). Men det gör att jag ibland ser dubbelt, något som när jag är trött är ett problem. Det finns väl 3 vägar att åtgärda och alla är lika komplicerade och har olika “Utgångar”. 1. specialglas med prismor, det är svårinställt, och kan bli dyrt. 2.

Besök hos ortoptist och träna och kontrollera ögonen, en mycket tidskrävande behandling  som kanske inte ens hjälper. 3. Operation, den metod som är den som är mest lämplig för att verkligen åtgärda synfelet. Men så länge det inte ger jättebekymmer så bryr jag mig inte om det just nu. Jag vill inte opereras!
Blev iaf nya glas och nya bågar, 10-12 dagar tar det innan jag får dom. Men jag kommer nog bli nöjd!

bilder lånade från https://www.smarteyes.se
bilder lånade från https://www.smarteyes.se

Efter besöket hos optikern tog jag en promenad mot resecentrum, hade typ 5-10 minuter på mig innan nästa buss gick och behövde ju ladda på busskortet innan jag gick till bussen (vågade inte chansa med mitt bankkort igen). Så insåg att det var rätt kört att komma med bussen 13,30. Om jag inte kutade förstås, och det orkade jag inte med min tunga väska med mitt kedjetäcke!

Så jag gick till konditori Princess och köpte med lite gofika hem och sen gick jag till resecentrum och fikade där i väntan på bussen. Blev en knappt timmas väntan, den fikan va inte planerad, men kände mig trött och låg och extremt kaffesugen så det fick bli en fika.

Kom hem till stan ca 15,15. Fikade med Peter, Walther och farmor. Myspys! Walther var hyffsat pigg men inte alls samma kille, han som brukar gilla att fika ville inte fika.

Farmor och jag åkte till stan och handlade och uträttade diverse ärenden. Väl hemma började jag med maten. Blev Kyckling rakt ner i grytan- Indisk gryta från Guldfågeln

Blev riktigt gott. Walther fick dock korv eftersom den indiska grytan innehöll tomater.

Satte mig i soffan med nya täcket om mig medan Peter dukade av efter maten och jag somnade så fort! Sov nog nån timma! Tittade på Let’s Dance en stund! Slötittade mest. Packade och grejade lite inför morgondagen. Ullared here we come:)

Nu ska jag krypa ner under mitt täcke, huvudet värker och jag har intagit två alvedon och ska försöka sova. Blir nog inga problem. Känns skönt med nya täcket. Kedjetäcken är bra saker;)

img_4830-20.jpg