Funktionshinderfrågor

Jag hatar verkligen autism!

Dagen har väl varit bra egentligen, men den har varit jobbig. Att behöva gå med sitt sjuka barn till dr är jobbigt. Att han dessutom har autism som visar sig mer eller mindre gör saker ännu jobbigare. Idag gick det bra på lab, men hos läkaren va han “i sig själv” och jag fick gå på känsla och intuition när jag förklarade för dr. Var dock tydlig med att han faktiskt kan prata men att han har autism och kan bli “svårnådd” och inte ens säger att han har ont. Han svarade tom tjejen på lab att han mådde bra, men det gjorde han ju inte. Jag får tolka och medla i dessa otrygga situationer åt honom. Det är tufft, men jag älskar mitt barn, min son, min fine prins Walther. Men jag hatar hans autism när den ställer till det för honom, och just då hatar jag att vara mamma. 

Men sånt är livet med autismspektrumtillstånd. Och vi kan inte göra mycket åt det. Träna de sociala förmågorna, förbereda och förklara för att underlätta saker och ting. Men ibland är det inte tillräckligt! Idag var både mina och Walthers krafter slut. Walther la sig i sin säng under sitt täcke och grejade med surfplattan. Han var knappt kontaktbar, och ja vi hade inget planerat då han fick hållas, han va lugn, och fick va i lugn och ro. Kom upp och åt lite lunch och sen lekte han, vilade igen och sen åt vi glass och drack varm oboy med grädde och marshmallows. Jag satte på en film, Ice age 4. Men Walther ville inte se. 20 minuter gick det sen grät han hysteriskt att filmen var dålig och tråkig (trots att han garvat så han föll ur soffan) och ville inte sitta hos mig. Han fick byta film. Och då satt vi uppkrupna i soffan och myste tills jag behövde åka på möte och han fick gå till min farmor tills Peter slutat. Det blev en bra stund, trots att autister ställt till det och bråkat med honom både under och efter läkarbesöket. Men så duktig han varit. 

Jag var på styrelsemöte med HRF. Mycket blev gjort, planering inför nästa medlemsträff då vi ska besöka Lilla Orienten (butik med varor från hela världen, främst Mellanöstern), vår resa till Kinnekulle men även medlemsmötena i höst blev planerade. Och jag kunde skriva allt direkt i datorn, inga kladdiga anteckningar att tolka när jag skriver rent! Hade inte pallat det ikväll! Är så slut! Ätit lite grann och tagit mig ett glas bubblande rosé. Och nu ska jag avsluta denna jobbiga dag med några sidor ur boken Låt mamma bajsa ifred! 

  

Imorgon blir det stallet igen! Det behöver jag! Helst av allt att få sitta på hästryggen en stund. Men tror det blir horsemanship imorgon. Kul det med!

Så gonatt och sov gott