NPF

Mammaintuition…

Jodå min intuition stämde gott och lite till. Ringde ju igår till Hälsocentralen i Hjo för att Walther inte varit pigg i helgen, natten till igår var han vaken och grät över ont i örat. De ursäktade sig så mycket att deras akuttider var slut igår. Men fick en tid idag kl 8. och blev det värre med Walther så fick vi söka till jouren eller akuten. Men skulle ge ipren och alvedon kombinerat. Han var ju hyffsat pigg och lekte och busade som vanligt efter alvedon och ipren, så ett tag trodde jag knappt det var så farligt med honom… hade jag överreagerat?

Blev att gå upp tidigt idag. Ner till Hjo (3mil enkel resa). Fick dock vänta lite, då dr va lite sen i schemat. Vi väntade, såg på barnkanalen, pratade med en dam som satt i väntrummet och blev glad att se Walther som inte alls va social, utan va påverkad av örat och visade också sina autistiska sidor.

Vi fick vänta, men till slut kom personal från lab ut och vi fick komma dit först för att ta CRP (snabbsänka), den visade sig vara förhöjd. den ska ligga på 5-10 och Walthers låg på 37. Men att sticka var inga problem, ett litet ynka pip från Walther och så var det över, han fick en söt tiger som present av henne på lab. Fick också reda på att den dr Walther skulle träffa var sjuk, men att de klämt in honom hos en annan doktor. Suck! Men då gick det snabbt! In till dr som frågade lite allmänt, blev jag som fick svara, Walthers autism visade sig. Och fick knappt ur honom om han hade ont eller inte.DSCF5193

Blev undersökt i öron och hals, och ja jag hade helt rätt, vänster öra var inte fint, och dessutom har han en halsinfektion. Dr vill att vi går till lab igen och gör halsprov, misstanke om streptokocker (halsfluss). Jaha, tillbaka till lab, kommer då på att jag också har ont i halsen sen ett par dagar (tror det mest är en förkylning på g), men ber lite snällt om ett halsprov på mig med, ifall att och att jag ska slippa åka en omgång till denna vecka till Hjo för att kolla mig själv. Och det tyckte hon på lab var klokt tänkt, så jag fick göra halsprov jag med. Inne på lab var Walther som vanligt, pratade på och var nyfiken, fick hjälpa tjejen på lab lite. Vänta i väntrummet på provsvar IGEN. Walther blir mer och mer otålig, obekväm med all väntan, det är inte mycket folk på plats, men de som är där stör honom. Det finns böcker och diverse småbarnsleksaker. Men inget som passar Walther, han blir mer eller mindre bara sittandes framför hyllan. Frågar om jag ska springa ut i bilen och hämta hans surfplatta, men att han bara kan använda spel som inte kräver uppkoppling. Det tycker Walther är en bra idé. Så jag hämtar hans platta.

IMG_6435   Får strax provsvar, Walther visade positivt på streptokocker dvs han har halsfluss. Jag visar svagt postivt. Så hon skriver en lapp med provsvar och mitt personnummer så får dr ta ställning till om jag ska behandlas också eller inte. Walther MÅSTE behandlas. Jag känner mig ju inte dålig. Trött och hängig och var lite frusen igår kväll, men har varit mycket ett tag så det har säkert inget med detta att göra. Men dr vill ändå ta ett CRP på mig för att se om jag också har förhöjd CRP. Så tillbaka till lab, suck… tack gode gud, för surfplattan! Allt gick bättre när han hade den. Mitt CRP va helt normalt och jag slapp behandling. Men fick iaf betala för mitt besök innan vi äntligen rullade hemåt. Ringde min farmor som tyckte vi kunde komma till henne och fika och äta frukost (hann inte det för att vi var så sega på morgonen) när vi kom hem. Så det gjorde vi! Smakade riktigt bra.

Funderade på om jag ändrat telefonnummer i Walthers journal… de skulle ju skicka sms när e-receptet fanns på apoteket, skulle ta ca  timma. Loggade in på apoteket.se och jodå receptet fanns där, så jag åkte fram och hämtade ut den, tack o lov att man infört gratis läkemedel till barn! 130kr hade den kostat annars. Svängde förbi ica och handlade lite frukt och lite annat som behövdes, lite Proviva o a-fil till Walther.DSCF5197

Köpte lite glass också så nu har vi myst med varm choklad med grädde och marshmallows och en skål glass… nåja Walther åt två omgångar;) Sånt här mys är ok när man är sjuk sådeså! Ser på film också Mulle Meck.

DSCF5199

Tacksam att Walther ändå är så pigg, skönt att han sluppit 39-40 graders feber (som brukar va standard när han får öroninflammation), det har hållit sig på 38-38,5 och gör så än! Jag ska iväg ikväll på möte och Peter jobbar till kl 17,30, så får lämna Walther en stund hos min farmor tills Peter är hemma.

Imorgon får Peter va hemma, han har ändå ledig dag. Jag ska till stallet kl 8!

Men nu göra sig i ordning för att åka på mötet. Skönt o träffa lite annat folk en stund!

img_4830-22.jpg