MammaKaos

En sjuk MammaKaos

  
Vaknade frusen, tung i huvudet och allmänt hängig med halsen tjock som gröt.
Skulle ju gått till stallet och hade ju verkligen sett framemot detta. En stund i stallet hade jag behövt! Men nej jag klarade det inte idag:/
Frusit hela dagen och ligger på febergräns, 37,4…. Jag har normaltemperatur runt 36,6-36,9. Och Peter blev insatt att jobba ikväll. Tjoho eller nåt:/

Han var ledig halva dagen och åkte till tippen med en del skut, sen köpte han pizza på väg hem, sallad till mig!

Skulle påskpysslar med Walther. Gjort varsin påskkärring av liten jag köpte på panduro. Klippte ut tygdelarna och då ville Walther inte va med och pyssla! Så jag fick pyssla själv. Dock hade Walther himla kul när han såg den, för nu står både morfar o Tina (min pappas sambo) i fönstret i köket;) ja morfar är ju den röda krukan;) onge! Han är inte snäll mot Tina, Jon ser la inte ut som nån häxa??? Enda som stämmer är la sen svarta katten, för det måste ju va Nisse?

  
Det är nästan det enda jag gjort idag, förutom medicinering o matlagning. Jag är helt slut! Hjälptes åt att röja efter maten ikväll. Walther har varit hängigare idag, är väl penicillinet som börjar verka, men ikväll hade han sprängande huvudvärk igen, så att komma ut i det ljusa köket eller att ens försöka äta gick inte. Fick i han alvedon och sen la han sig. Sov en timme drygt. Fick väcka han för att ge sista dosen penicillin för idag. Han somnade om lite grann men kom upp och var hungrig. Han fick äta lite och sen myste han o Gel med mig i soffan! Har lagt han i sin säng igen. Ska bara se klart Maria Wern sen ska jag också sova. Ringa jobbet imorgon att jag blir hemma. Blir nog att ringa Hjo med, hoppas på att slippa åka ner till Hjo med tanke på att mitt halsprov var svagt positivt igår. Fick ju ingen antibiotika då eftersom min Crp var normal och jag “bara” hade halsont. Så jag hoppas jag kan ringa ner o bara få recept utskrivet. Måste ordna med barnvakt annars, och även skjuts ner kanske… Peter får väl vabba i värsta fall!

  
    
Enda fördelen med att va sjuka är väl att vi får äta glass och dricka läsk:) Jag klarar inte riktigt för mycket av dessa sockerbomber… Men Walther dricker bara vatten till medicinen o knappt det. Köpte proviva för att skona hans mage men paniken i blicken och kväljningarna som uppstår av en mun proviva gjorde att vi var tvungna att låta han slippa just den. Ska försöka med lite a-fil imorgon. Får blanda med sötade hallon. Han äter, men äter sämre än vanligt. Så minsta vi får i han är betydelsefullt.

Nu ska denna sjuka MammaKaos lägga sig. Fast det är rätt gött o va uppkrupen under kedjetäcket i soffan med;)