Årets Högtider

“Skräpmat”fotboll och meröron

Jag har varit mycket piggare idag. Inte alls ont i halsen, dock täppt i näsan o “tjock“, men piggare än igår. Walther har varit piggare också. Farmor ringde och undrade om jag kunde köra henne till stan.

Vi åt lunch, gårdagens rester, dvs Walther fick andra halvan av sin Hawaii utan tomatsås;)

Farmor kom hit och vi packade in oss i bilen, Gel fick åka med också och Walther fick med surfplattan. Farmor fick handlat medan jag och Walther satt i bilen. Sen sprang jag in och handlade. Köpte hem ingefära och citron bla, och nässpray. Ska göra mig en kopp “te“på riven ingefära, citron, honung och varmt vatten. Både gott o bra mot förkylningar. Birde gjort det idag men det hanns inte med. Vi tog mellis/fika hos min farmor innan vi gick hem, Walther ville stannat en stund, men han skulle ju ha sin medicin så vi var tvungna att gå hem.

Frågade Walther va han önskade sig till middag – allt utom spagetti och köttfärssås fick han välja mellan! Han funderade en stund och sa sen Frasses. Och jag tyckte det var ett bra val. Slippa laga mat, Peter hade redan bestämt sig för att äta rester när han kom hem. Och det skulle dröja över en timma till. Så vi satte oss i bilen och köpte mat på Frasses.

Jag må vara en riktig skitmorsa som låter mitt barn äta skräpmat två dagar i rad! Och dessutom dra ut honom, han är ju sjuk! Men faktum är att han är feberfri och är inne på 3e dygnet med antibiotika och så aktiv att vi båda blir uttråkade av att bara sitta inne. Men det står för mig det!

Sen har vi bara tagit det lugnt ikväll, jag skulle se på Halv åtta hos mig. Men det va fotboll på TV4…. HALLÅ, hur kul är det att se på 22 grabbar som jagar en boll på en stor gräsmatta? Enda fördelen är la att de där grabbarna är rätt snygga;) Se men inte röra liksom;) Nä jag slängde på Rederiet på  Öppet Arkiv. Slog upp ett glas rosé, poppade popcorn, tog en ett par sniffar nässpray och kröp ner under mitt täcke och läste några sidor ur min bok Låt mamma bajsa ifred! av Meekatt. Skrattade stundom och grät stundom. Haha Walther såg boken idag, han är i den fasen att man läser på ALLT! Skyltar, förpackningar, böcker kvitton, ja allt! Och han tittade på boken och tittade på mig och utbrister, “Mamma menar du att du vill lära dig att bajsa ifred? Stäng och lås dörren bara! Eller låna min. I-pad!” Sen gick han in på sitt rum! Haha! Det är så HAN gör för att få bajsa ifred;) Älskade unge!

Nåja! Kröp ner o som sagt läste ur boken och garvade stundtals hysteriskt, boken är så roligt skriven, men sen kom tunga tunga sidor och då kom mina tårar!

Peter kom och la sig efter matchens slut, lagom sur, Sverige åkte på däng mot Turkiet, 2-1 till Turkarna… Ännu ett skäl att inte se på fotbollen… Slipper ju se Sverige förlora!!! Haha!

Men nog är jag besviken att jag inte fick se på Halv åtta hos mig, hade köpt svindyr med så god pch rätt nyttig glass idag för att njuta ikväll! Mormor Magdas glass. Den är utan allergener, och ALLA (bara man gillar) den kan äta den.

 

Skandinavisk ananas– Ananasglass med dill. Gjord på kokosgrädde, ananas, socker och dill. Låter märkligt med DILL i glass! Och ja, det var inte mycket smak av dillen, en liten knapp märkbar touch av den.  Men så god. Och de ingredienser jag skrev ovan är de enda ingredienserna i glassen. Finns litet minus… 62kr för en liten burk glass! Men god va den! Himmelriket att äta den!! ????

Min egen snabbköpskassör hade gömt ett ägg till MammaKaos i städskåpet;) Walther fick sitt igår.

 MammaKaos hade minsann köpt påskpresent med- ett trisspaket. Hmm… Gav endast 10kr i utdelning. Bättre tur hade jag på min egen triss jag impulsivt köpte;)

Walther vaknade igen o va ledsen, örat:/ det va geggigtoch kluckade men luktade inget i alla fall! Har droppar att ge han i örat, så får försöka behandla med det i kombination med antibiotikan. Är ju rätt van vid Walthers öronproblem, så det är inga konstigheter egentligen.

Nu ska jagförsöka

sova! Glad påsk ??

Natti