Blogglistor/Utmaningar

MammaKaos utmanar 19 april: Favoritmat

aprilutmaning

Vad har du för favoritkäk? Varför är det din favorit?

Kollar man min instagram så ser man snart vad jag gillar för mat mest! SUSHI!! Tar sin tid att göra men är lite meckigt! Men kul att göra, och det går att variera rätt mycket! Och ser så härligt ut med alla färger!
Jag gillar Sushi Nigiri bäst. Det är typ en riskudde/ boll i botten. Och jag brukar ha lite, lite wasabi… Starkt… Och sen en tunn skiva lax och liten bit avokado eller så lägger jag en större lite tillplattad jätteräka ovanpå. Dessa två är favoriter.

Första gången man hör sushi skälv så är det riktigt bra att köpa sk Sushi Meal kit, kostar ca 70-90kr och innehåller allt du behöver utom grönsakerna och fisk& skaldjur. Finns recept i och och jag följde från början. Stå bla att man ska ha majonnäs i, men jag tycker inte om det riktigt. Så jag har prövat utan. Och ja det var mycket godare!

När man köper sushi ute så finns det sushi och sushi! Inland köper jag färdig portion på tex Coop, eller Pressbyrån. Denna är ok, men hemmagjord är godare. Denna färdiga upplevde jag senast var torr och inte så smakrik.

Sen finns ju Sushi Yaki i Skövde och liknande finns på fler ställen. Men Sushi Yaki hade superb sushi. Smakrik, väl upplagt, fina färger och alldeles perfekta! Nästan som hemma… Nej mina är nästan som deras… För deras var bättre än mina!

Häromdagen köpte jag ett Sushiset för uppläggning. 129 kr på Varuhus1. Jag älskar det!


Att äta sushi på detta är ren vardagslyx! Känns som om jag har min egna lilla Sushi Yaki här hemma:) Jag använde det nästan direkt! Och båda grabbarna rynkade på näsan! Ingen av dom gillar det. Men jag gör alltid 2-4 portioner. Sparar sen 1-2 dagar och äter till lunch och middag. Igår var söndagens sushirester guld värt! Orkade inte laga mat, räckte med att steka ägg och korv till Walther samt värmt paj till Peter så fanns varken tid, ork eller lust att laga nåt till mig, la upp lite sushitillbehör (soja, wasabi och inlagd ingefära) och la upp resterna av sushin! Så gott! Grabbarna rynkade återigen på näsan;) kräsna typer;) haha… De vågar ju inte ens smaka;)

Såhär vackert la jag upp i söndags:)