Hemma hos oss

Möbelrenovering och superb fisksoppa

dagarna två har jag och Peter ägnat oss åt möbelrenovering. Igår köpte jag mig en slipmaskin på Biltema för 159kr. Skulle lånat pappas men när jag såg denna igår köpte jag den. Trodde de skulle vara svindyra som alla andra elverktyg. Och ja kanske inte allra bästa slipmaskinen. Men för oss duger den som bara använder den då och då.

Jag slipade ner vårt vardagsrumsbord. Trodde det skulle gå lite fortare ned slipmaskin. Men det tog några timmar. Målade sen bordet med antikvit färg! Och ja det är så snyggt! Idag fick lådan en omgång också och nu ska bara beslagen på plats.


När jag jobbade på som allra bäst igår kom Walther ut och frågade om jag ville ha lite rast. Bad han hämta drickan i min väska. Och ut kommer han med en ostmacka! Det är kärlek! Är der inte jag som ska serva han? Han är ju sjuk!


Blev en långrast sen för att fixa ett par saker på Borgunda bygghandel och hjälpa farmor o handla lite. Walther roade sig med sin brandstation i Lego inne hos min farmor. Och han tänder eld lite här o var…. Allt från bokhyllor till kakfat… Ja ingen riktig eld, små legoeldar! Och brandchefen som höll på o få sparken igår för att han gömt sig har massa jobb!

 Ikväll skruvade vi isär vårt stora furubord som vi har som matsalsmöbel i vardagsrummet. Det är massa märken o skit i det så vi la det på altanen och slipade ner det med;) men ikväll har Peter gjort rätt mycket jobb med det. Tacksam för detta! Imorgon om vädret tillåter (spöregnar när Peter gjort klart ikväll) så ska jag ta det sista och sen underredet med slipmaskinen. Sen blir det att måla det med:)

Ska dock in på återbesök med Walther till öron. Enligt dr igår såg örat bättre ut. Men jag såg på skärmen att det inte var bättre! Så vi får se imorgon va dr säger om örat. Han har haft feber sen i lördags. Nästan hela tiden, oftast feberfri på morgonen och sen feber på kvällen. 38-38,5. Och ikväll bad han om alvedon för han hade ont, och det gav sig inte. Då blev Ipren också! Lider med honom. Men han är tapper! Men igår va jag både arg o ledsen efter akutbesök på öron. Såhär skrev jag på min logg på facebook:

Just det gjorde en superb fisksoppa ikväll, med asiatisk touch!

Recept kommer imorgon! Är för trött nu