MammaKaos, Mat&dryck

Utlovat recept på min fisksoppa

Kan börja med att säga att detta är mitt hitta-på-recept.jag handlar mest på Ica, de varit jag anger som ICAs egna finns säkert motsvarande i andra butikskedjor.

 • 350-400g valfri fisk, jag hade torskfilé och lax.
 • 1pkt ICAs skaldjursmix (finns i frysdisken.
 • 1 röd lök
 • 1/2 purjolök
 • 1 bit citrongräs
 • 2morötter
 • 1 chilifrukt
 • 1 – 2potatisar
 • Liten bit ingefära
 • 2msk tomatpuré 
 • 1 burk kokosmjölk
 • 1 msk skaldjursfond
 • Salt
 • Peppar
 • 2krm koriander 
 • Cayennepeppar 
 • Vatten

Skala och hacka löken och purjolöken, svetta den i lite matfett. Skala morötter och skär ner i tunna slantar och lägg ner i löken. Skala och skiva  ingefära tunt, hacka chili och lägg i den övriga grönsaksblandningen. Ta bort det torra på citrongräset och hacka ner resten o lägg i grönsakerna. Skala, skiva o tillsätt potatis. Häll på kokosmjölk och tomatpuré. Låt puttra på medelvärme i ca 20 min. Skär under tiden fisken i tärningar. Lägg i fisken i grytan och låt puttra ytterligare ca 8 min. Lägg i skaldjuren i grytan och rör om! Koka ej! Låt stå nån minut!

Servera och njut!