Familjen

En dag med både bra och dåliga nyheter!

Idag har vi varit inne på öron igen, jag och Walther.

Ringde i morse och kollade med dom. Feber 38 grader och ont i örat och han ska avsluta antibiotika nr 4 imorgon. Frågade dom vilka som var jour idag. SSK sa vilka det var och frågade vilka Walther träffat och om det fanns någon som han träffat mer än någon annan. Jag sa att Dr Hanna Ros blivit Walthers favorit. Och det visar sig att hon var bakjour och ssk skrev i journalen att Walther om möjligt fick träffa Hanna! Vilken lycka för Walther. Han ritade ett par teckningar till Hanna, varav en med ett av rummen på ÖNHmottagningen. Och Hanna såklart, med stetoskop:) Han kan detaljer han;) Dr blev iaf glad!


För ja han fick Hanna! Och det kändes så tryggt att se han lugn och avslappnad! Och han sa till Hanna att han har ONT. Både Hanna och jag berömde honom när han sa att han hade ont! 

Walther sa att örat är så dumt, doktorn skriver ut medicin och örat fattar inte att det ska sluta bråka när Walther äter medicin och får droppar. Örat måste lyssna på dr. Hanna höll med och “skällde” på örat hon med.

Sen frågade jag henne om det kan ligga något innanför örat som trycker och täpper till så inflammation uppstår eller varför det inte ger sig. Dr hade fundering också på vad som är orsak till alltihop. Detta och en upptäckt om ny polyp gjorde att hon valde att prata med den dr som opererat Walther om fortsatt behandling. Han tyckte att det var värt att ta risk att göra en datortomografi på Walther för att utesluta något mellan hjärna och öra. OCH att göra ny operation för att rensa igen i örat. Dr Ros skrev remiss och önskemål om att både operation och datortomografi görs samtidigt för att underlätta för Walther. En DT tar Max 10-15 min att göra, men han måste va helt still och kan behöva lite lugnande. Men om det går att lösa så vi får gjort det samtidigt vore toppen! Är inte säkert att det går att lösa, men dr skrev i remiss att man önskade detta i alla fall! Bästa Dr Ros. Och inte behövde jag tjata utan detta valde hon att föreslå själv! Och när hon berättade om sin plan så pratade hon till Walther och så sa hon “Vi frågar din mamma hörrudu va hon tycker om detta” Jag blev ännu mer trygg i detta bemötandet. Hon kunde dock inte säga när vi fick komma tillbaka och göra allt, men hon skulle skynda på det!

Det som va bra var att de vävnader man skickade på analys under operationen för 3v inte var något konstigt, det var inflammatorisk vävnad. 

Men Dr Ros gjorde en odling på geggan i Walthers öra. Så nu blir det en väntan igen:/ 

Är han feberfri får han gå till skolan. Ikväll var han inte feberfri så ingen skola imorgon:/ Håll tummarna att han är bättre inorgon så han kan gå till skolan på onsdag. 

På fm när jag sa att han skulle träffa Hanna, kom han till mig i kalsonger och FLUGA! Han skulle va fin när han träffar Hanna! Men han fick minsann ha skjorta och byxor oxå! Och såhär snyggt kan man posa i doktorns rum!!


Han är en kämpe och så duktig! Hans mamma tar allt till synes hårdare! Hon är helt slut och gråten är inte långt borta!

Då är det tur att Carola från boendestöd tar med henne ut på promenad och pratstund!