Michaela

En helg som iaf slutar bra


Gick inte i fredags kväll! Smärtorna tilltog och jag mådde så illa. Så Peter körde in mig till akuten. Blev lång väntan där. Kom in 21,45 och kl ca 3,15 fick jag ett rum på akuten. Innan dess satt vi i väntrummet. Strax efter 4 fick jag träffa dr. Sim snabbt beslutade att jag skulle läggas in. Han tyckte en röntgen skulle göras. Så dropp kopplades och jag fick medicin mot illamåendet. Vid 6 kom jag in på avdelningen KAVA (Kirurgisk AkutVårdsAvdelning. Fick smärtlindring och försökte sova. Ronden kom strax efter 9 och den dr tyckte inte att röntgen behövdes så jag fick äta flytande och se hur jag reagerade på det. Räckte med vatten så fick jag total okontrollerbar smärta! Varken kunde gå, stå, sitta eller ligga! Det va som om någon stod och tryckte med all sin tyngd mitt i magen, tryckte, tryckte och tryckte. Gjorde tom ont att andas! Hade fått alvedon och spasmofen men det hjälpte inte. Fick dock syredämpande medicin rätt i kanylen och sen smärtlindrande dropp! Efter det gick det bättre! Fick en nästan likadan pers på em efter buljong o näringsdryck och vatten. Men denna va inte fullt så kraftig så det räckte med spasmofen till slut. 

Idag kom dr in igen på ronden och sa att jag har magkatarr och troligen ett magsår. Fick medicin för det att äta varje dag (morgon o kväll) i minst två veckor! Helt säker va han inte på diagnosen men med tanke på att jag svarade bra igår när jag fick typ den medicinen (fast snabbvärkande) i kanylen.

Eftersom jag är GastricByPass-opererad så är proceduren enligt dr att kolla ordentligt lite mer avancerad och besvärlig. Så han ville avvakta! Men får jag lika ont igen så måste jag in och då görs proceduren. Tror det handlar om gastroskopi mm. Men håll tummar att jag slipper mer sjukhus nu! Orkar inte!

Peter hämtade mig vid lunchtid och vi åkte till Elins Esplanad för att besöka Apoteket (sjukhusapoteket har stängt på helgen). Blev även en tur in på ICA Maxi. Köpte liten present till Walther. Ett set med såpbubblor och det va en uppskattad present. Bubblorna tog raskt slut! Fick göra nya:) Men kul hade vi på farmors altan!


Fanns fler än Walther som va lycklig att mamman kom hem. Någon som krupit ner hos mig i sängen och inte ens tar emot Peter nu när han kom hem från jobbet;)

Såhär gott vill hon ligga:)


Nu ska vi sova! Är så trött! Nöjd kröp jag under MITT täcke, i MIN säng och på MIN kudde! Hoppas på bra sömn! Imorgon ska Walther till skolan:) Äntligen:)