MammaKaos

Några timmar på akuten… IGEN!

Ja inte för mig men för liten gosse!

Redan igår inne hos min farmor va han hängig o inte ville äta. Han gick hem själv (bor 200m ifrån farmor). Va hemma o kolla han och sen ringde vi hans mobil. Han spelade mest på surfplattan. Men vi trodde att han va trött efter en hel vecka i skolan och skolresa i torsdags. 

Men imorse va han fortsatt hängig, blek och ville inte äta, och knappt dricka. Klagade på halsont och ont i örat och så det där munsåret som såg värre ut än igår. 


Tempade honom och det visade sig att han hade 38,4 i temp. Lät han va en stund medan jag funderade på huruvida jag skulle ringa 1177 eller inte. Tempade igen efter en halvtimma då han själv sa att han mådde dåligt! 38,9! Ringde in till 1177. Tänkte iaf rådfråga. Fick berätta om senaste 8v med Walthers öronproblem, feberfrihet i över 1v och högre feber idag. Och munsåret o massa annat! Men hon ringde öronjouren och hann inte berätta allt vi pratat om innan de sagt att han ska in direkt till akuten! 

Så va bara att åka! O precis innan vi åkte fick Walther frossa. 

Väl på akuten blev det väntan! Först att komma till triagesköterskan och sen för att träffa dr. 

Hos Triagesköteeskan tentades han igen och tempen låg på 39,2! 

När vi väl kom in på ett rum kom doktorn samtidigt! En äldre herre men mycket trevlig sådan. Han kollade Walther noggrant och konstaterade först Halsfluss. Sen sög han ur Walthers öra. Massa gojs! Och det blödde också tydligen:/ Walther va så duktig hela tiden! Och berättade att favoritdr minsann va Hanna! Munsåret beror på infektionen och förhoppningsvis tar penicillinet kål på det oxå!

Fick med recept på en femte omgång antibiotika innan vi fick åka hem. Och troligen blir det INTE någon operation på tisdag:/ Och så skrev han in i systemet att de ska kalla till ÖNH om två veckor, och att HANNA ska få ta det besöket. Någon sken upp ordentligt kan jag säga! Ska ringa dagkirurgin på måndag och utifrån status då bestämma med dom då om han ska opereras eller ej! Men som det ser ut nu rekommenderade dr att avvakta op. 

Påväg hem var Walther hungrig. Så efter apoteksbesök stannade vi på Max. Han fick sina nuggets. Men åt knappt en halv nuggets och lite pommes. Men drack bra!

Väl hemma kröp han ner efter att ha fått både alvedon och penicillin. Peter o jag slockna i soffan. 

Efter en stunds vila så fick Peter steka pannkakor o jag körde favorit i repris. 

Sushi är gött

Nu ska jag sällskapa med Peter och se en stund på Eurovision Song Contest. Inget jag gärna ser, men en liten stund tittar jag. Iaf tills Frans framfört sitt nr!