Michaela

Berättelsen om den lille tappre Öronprinsen!

8,5 v med svår öroninfektion och operation 2 är idag gjord! Hela situationen är förbryllande för både oss och läkare. Idag skickades en remiss till infektionsläkare och ev även till barnmedicin. För läkarna på öron kan inte göra mycket mer anser dom, utan infektionsexperter måste kolla på Walther och ev sätta in annan behandling. 

Hursomhelst, det som skulle bli en “enkel” operation med upprensning i hörselgång och punktering av trumhinna för att kolla mellanörat, blev lite mer komplicerad. Walthers knöl bakom örat punkterades och man klämde ut varaktig gegga. Dr satte dränage som ska tas bort på fredag när vi ska på återbesök. Han skrapade ur knölen och skickade på analys. Han tog inte bort allt i knölen då det finns risk för att skada nerver i området. Han ville ha mer tid och andra instrument för att våga sig på detta. Men om det behövs kommer troligen analysen visa.

Walther var väldigt orolig idag men allt gick förvånansvärt lätt ändå. Sövningen gick utan större svårigheter. Han grät och saknade klassen. Men han somnade gott ändå! Jag fick va med tills han sov.

Peter och jag gick till fiket och åt frukost. Walther va uppe strax efter halv sju. Och vi tyckte då det va bättre att sympatisera med Walther och inte äta frukost. Han va ju fastande! Haha det berättade han minsann, narkossköterskan frågade om han fått frukost idag, “Nej, mamma är så snålig så jag fick smälta för det!” Varpå den andra sköterskan (som jag pratade med igår när jag ringde) svarade att han sagt att jag inte skulle ge frukost idag (det stod även i infobladet, och jag vet om detta sen innan). Och Walther va snabb och svara: “jaha då är det ditt fel att jag ingen frukost fått“. Tack kära personal på operation och dagkirurgi för att ni är så humoristiska! För alla skratta gott!

Efter fikat satte vi oss i väntrummet på dagkirurgin. Den stunden vi satt där kändes som en evighet. Vi satt kanske 30 min där! Oron gnagde men rätt va det var så kom dr ut och berättade hur allt gått! Och att det va större ingrepp än väntat. Men att det det gått bra! Ingen skola denna veckan pga dränaget och öppet sår. 

Usk kom och hämtade oss till uppvakningssalen där en nyvaken, trött och påverkad Walther låg och väntade! Han va orolig och lite ledsen. Men bad om surfplattan och spelade lite.

Han fick en isglass, och jag sa att det är inte var dag man får glass till frukost. “Nej, sköterskan här är inte så snålig som du mamma!” Usk kom med kräm och macka och saft. Dock åt han bara gurkan på mackan, några skedar kräm (vi matade honom lite) och lite saft!

Så fort han vart uppe på toa och suttit lite på sängen tyckte dom på dagkirurgin att vi kunde åka hemåt. Men först diplom! För är man så tapper och duktig så ska man ha det tyckte personalen!


Strax innan vi lämnade dagkirurgin undrade Walther om vi inte kunde åka och äta hamburgare och se på tåg. Så vi åkte till Max!

Å deras nya  Vegetariska burgare med Halloumi! To die for! Idag kom jag ihåg att be om UTAN lök! Walther åt 4 nuggets, 3 mozzarellasticks, pommes, dip och Cola! Så bra har han inte ätit på länge! Vilket resulterat i en liten viktnedgång. 


Blev en liten sväng till leksaksaffären också, ett lego önskade sig Walther! 


Dock va det inte lång stund han satt med det! Det gick så fort att bygga ihop det;)

Alla är märkbart påverkade på ett eller annat sätt av dagen! Walther är mer påverkad än efter förra operationen! Men vid gott mod!

Jag är helt slut! Tur jag lämnat återbud till ridningen ikväll. Ja längtar och vill verkligen men orkar inte! 

Fick en kallelse på posten till att göra datortomografi på Walther. På måndag! Bra tid, behöver inte ta ledigt från skolan! Och skönt att även denna blir gjord!

Om ni undrar över hans röda kinder så är det nässelutslag av penicillinet men efter koll på 1177.se OCH bipacksedeln så är det vanlig reaktion och sålänge det inte blir andningssvårigheter så är det ingen fara. Han har även på händerna! Men vi smörjar med AloeVera och det har blivit stor skillnad!