Debatt

Rädsla, oro och ångest!

Ganska vanligt förekommande i mitt liv, men nu ska jag skriva ut annat perspektiv. Inte utifrån mitt dåliga mående psykiskt.

Alltså blev illa berörd och förbannad i Skövde idag. Åkte bussen med Walther till KSS idag för återbesök.

På resecentrum fick vi vänta några minuter mellan bussarna. Vi sitter och småpratar vid vår gate och Walther blir lite upprörd för att godståget som står på spåret utanför är nedklottrat. “Man får inte göra så, man borde ringa polisen mamma” 

Strax innan kom det in en ung tjej och en kille, och sätter sig mellan vår gate och gaten bredvid. Killen är märkbart påverkad, tjejen stöttar honom om tar hand om honom och får han att sätta sig. Dessa ungdomar är i 15 årsåldern kanske. Han nämner nåt om hash. När Walther har diskussionen om klottret och att man borde ringa polisen så reser sig killen upp och går framemot oss och säger “va fan är polisen här?” Jag svarade att “nej, den är inte här” (den hade kört utanför innan) och killen blänger och närmar sig oss och säger nåt om “fan jag tror du ljuger” tjejen fick tag i honom, hade hon inte varit där hade han garanterat gett sig på oss! Jag blev skiträdd, hade inte Walther haft min mobil o sett på film vet jag inte hur han reagerat! Bussen kom precis, men jag ångrar mig att jag inte ringde polisen när vi satt oss på bussen, killen hade ju inte hört oss då. Men samtidigt ville jag inte jaga upp Walther! 

Men jag undrar var är pojkens föräldrar?? Vart tog föräldraransvaret vägen? Detta var idag en vanlig vardag strax efter 13. Ska inte pojken va i skolan?? Blev så illa berörd av detta och tyckte synd om tjejen men måste ge henne beröm över hennes lugn att få honom att sluta bråka trots hotfullheten. Hoppas någon annan reagerade och gjorde något åt detta. 

Men sitter med klump i magen och ånger att jag inget gjorde! Skulle kunna ringa soialtjänsten i Skövde imorgon. Har ju pojkens förnamn. Eller ringa polisen nu? Alltså han rabblade massa om att han inte ville till polisen igen så de känner säkert till honom. Är så kluven. Vet fler som sett detta par i Skövde idag och reagerat också.

Var så rädd efter detta idag! Och varit fundersam om jag gjort rätt eller inte…