MammaKaos, Mat&dryck, Resor, Shopping

Äkta “bonnamjölk” på glasflaska!

Fick nys via Facebook om en liten gårdsbutik i Skövde som sålde mjölk på glasflaska. Sörgårdsmjölk heter det! Så mysigt o komma ut på landet och köpa riktig “bonnamjölk“. Walther och Peter ville inte åka först, men tror de tyckte det var roligast:) Haha:)

Två glada grabbar som köpt mjölk!

3 liter följde med oss hem:) kan tyckas dyrt med 25kr för 1 liter mjölk, men det är inkl flaskan. Diskas ur och tas med igen och fylls på:) och då kostar det endast 15kr/liter. Ekologisk, närproducerad, icke homogeniserad mjölk! Den är varsamt pastöriserad. Nu är det ju så att både jag och Walther är laktosintoleranta. Men jag kollade med dom som äger stället hur det funkade. Och många med laktosintolerans klarar “bondgårdsmjölk” även om den inte är behandlad som laktosfri. Och det stämmer kanske, för katter är laktosintoleranta och bondgårdskatter dricker ju gärna mjölk från gården och är ju sällan dåliga! Men jag luskar vidare. Testat ikväll! Min mage va halvbråkig innan så jag kan inte uttala mig just n. Walther säger inget. Skulle vi nu reagera så har vi laktastabletter och jag hörde att 3 tabletter i en liter mjölk ger samma effekt som laktosfrimjölk från affären:) så det är värt att pröva i så fall!!

Gav min farmor en liter och hon är skeptisk ibland men blev så glad. Hade vi vägen förbi igen skulle vi köpa mer till henne:) “Det är ju som förr i tiden!” Sa hon.

Och glasflaskorna är sååå fina:)

Tog mig en tallrik blåbär som min farmor fått av en väninna och mjölk på det! Mums:)

Det är som förr i tiden:)

Ska köra förbi där på lördag när vi åker till min mormor och köpa en liter till henne:) Hon är uppväxt på bondgård! Så detta blir väl nostalgi för henne:)

Fått tips på fler gårdsbutiker nu som ska få besök! Ekologiskt och närproducerat gillar vi:)

Imorgon är det skolstart igen! Min store lille pôjk börjar FEMMAN!!! När blev han så stor?