Debatt

Människors värde!

Alltså tittat en stund på Paralympics! Så himla kul o se dessa kämpar med olika funktionshinder, allt från cp-skador, synskador, hörselskador, amputationer mm och som de kämpar! Är det några som är värda bragdguld är det dessa! Men blir så ledsen när man kollar läktarna, som nästan ekar tomma! Alltså är en människa utan funktionshinder  som springer 100m mer värd än en person med Cpskada som springer samma sträcka? Jag bara undrar?! 

Flertalet av dessa har kämpat sig in i samhället pga sin funktionsnedsättning, de har ansetts värdelösa och “dumma” pga sina nedsättningar. Troligen har många haft idrotten som sin räddning! De är verkligen värda uppmärksamhet och all cred de kan få!! För att springa 100m krävs massa energi, men en person med tex CP-skada får kämpa desto mer och gör åt mer energi! Det går inte lika fort som för den elitidrottare som deltar i vanliga OS. Men de kämpar. De strävar för att nå sina mål, de kämpar för rekord och för att vinna – precis som alla andra!!  

Inte heller tv uppmärksammar detta såsom vanliga OS! Det var sammandrag på dagarna o massa reportage! Sänds mest endast nattetid nu! Uruselt! Kollat tv-tablåer! Skäms på SVT!

Återigen är vi människor med funktionshinder mindre värda än de utan funktionshinder? Är det vi gör mindre värt? Tror ni vi kämpar mindre för att vi är nedsatta? Tvärtom! Vi kämpar lika mycket som alla andra ofta mycket mer! 

Hade önskat att jag kunde se på nattens sändningar ifrån Rio! Men jag måste sova, upp tidigt imorgon. Hade jag haft möjlighet hade jag spelat in allt och se imorgon! För jag anser att Paralympics verkligen är RIKTIG idrott! Och väl värd att se! Heja heja heja!!⛹♿️

Kram o Gonatt!