God, snabb och lättlagagad kyckling&ris med honungs och ingefärssås!
Låter inte så inspirerande kanske men med salladsärtor och pakchoi- kål blev det en ordentlig höjning på denna rätt! T.o.m. Walther åt det och sa “Det va inte så dumt hörrudu!” Och inte ens 30 min tar det att tillaga. Receptet hittade jag i appen ICA Handla! Men delar med mig till er här:)
RIS:
4 portioner ris
KYCKLING:
4 kycklingfiléer
salt&peppar
1/2 msk olja
SÅS:
250g Pak Choi
1/2 msk riven ingefära
150g salladsärtor
1 dl creme fraiche
1dl vatten
1 msk japansk soja
1/2 msk honung
- Ris: Koka riset enligt anvisning på risets förpackning.
- Kycklingen: Krydda kycklingfiléerna med salt& peppar och stek i oljan i ca 12 min.
- Sås: Dela och ansa Pak Choi på längden. Skala och riv ingefäran. Strimla salladsärtorna.
- Koka upp créme fraiche, vatten, soja, honung, och ingefära och koka upp. Lägg i Pak Choi och salladsärtor och koka upp under lock. Dra av från plattan och låt stå ca 2 min.
- Lägg upp och servera. Strö gärna lite rostade sesamfrön över! Ät& Njut!
Hoppas jag gett er lite inspiration till god, enkel och snabb mat!