MammaKaos, Vardag, Walther

– 3kg


Nog för att jag vill gå ner i vikt! Men inte såhär kanske… 

Alltså började i söndags vid lunchtid med ont i magen. Liknande gallsmärta, men jag är ju opererad för gallbesvär så gallan är borta. Men jag tänkte att “det ger med sig”. Det gjorde det inte. Ett par timmar senare hade jag lika ont om än värre! Tog två alvedon! Vilade, va hos farmor, åt lite yoghurt, tog en promenad men smärtan avtog inte. Så till slut åkte vi in Peter och jag! Och jag fick nål och dropp redan på triagen. Tog tid innan dr kom, de fick in akutfall bl.a. Men när dr väl kollat mig så tänkte jag att nu blir jag hemskickad med alvedon och vila och uppmaning att komma igen om jag blir sämre! Men denna dr tänkte annat. Hon la in mig med tanke på bakgrund av tidigare besvär!

In på avdelning. Smärtlindrandes och fick medicin mot illamåendet, – myrkryp från hell! Somnade till och sov hyfsat rullader var väckning för temp o provtagning! Somnade om, fick mer smärtlindring! Dr rodnade en hyfsat ung kille med några studenter! Jättebra både överläkare och den student som tog hand om mig. Beslut om fortsatt fasta och dropp och sen datortomografi med kontrast! Suck! Dricka sånt där i 2h innan, gick näääästan! Peter o Walther kom upp då de varit på återbesök på öronmottagningen. Walther såg mina två (en för dropp o en ny som satts inför kontraströntgen då den andra kanylen va för liten). Och han livar upp det minsann. Undrade om jag fick trollerisalva före de stack mig. Förklarad att det fick jag inte! “Du är modig du mamma!” Svarade han! Sen tyckte han dom va snåla på kava för de satte bara “strumpa” över kanylen. På barnavdelningen fick man minsann rött bandage! Och sen ifrågasatte han om de sprutade koksalt när de satt kanyl!! Tokunge! 

Kontraströntgen visade inget avvikande. Blev tal om gastroskopi men den dröjde till igår! Så tisdagen var fri från undersökningar! Men ont till och ifrån, frossade och mådde illa! Varje gång de gav medel för illamående fick jag myrkryp från hell! Efter snack med dr bestämdes det att jag skulle ha annat medel mot illamående! 

Igår gjordes gastroskopi. Enda som visades var en litet bråck på övre magmunnen. Men det är troligen inte det som ger problem. 

Dr diskuterade om det är så att det finns grus i gallgångarna. Så det ska undersökas med magnetkamera! Vilket va svårt att få till idag. 

Dr ville ha kvar mig tills det var kollat men då jag inte fått nattro senaste 2 nätterna pga grannen som stört o väckt mig bl.a. Med att kalla mig diverse saker och dragit undan draperierna mellan sängarna (pat i fråga är dement bl.a.)! Så insåg dr att antingen åker jag hem o vilar med flykost och smärtlindring eller så måste de lösa så jag får annat rum! Vilket var svårare! Så i samråd med dr fick jag komma hem. Dr bad om akuttid (inom 1 vecka) till magnetröntgen. Och sen snabbt återbesök på kirurgmottagningen efter det för att ev gå vidare med varför jag mår som jag mår! Har haft ont till och ifrån i ett par månader. Men i söndags blev det nog!

Dock blev jag dålig igår ikväll! Trodde jag skulle dö! Alltså! Smärta på 8-9 av 10!!! Kom bara sådär!! Fick både alvedon och spasmofen supp. Och det gjorde mig illamående o snurrig men värken avtog inte och jag hade svårt att andas! Dock syresätter jag mig perfekt enligt ssk som efter ett tag ringde dr och fick besked att ge mig injektion Ketugan! Och mot illamåendet! Han ville ge det läkemedel mot illamåendet jag INTE skulle ha. Och blev sur när jag sa emot. Men efter koll o medicinlista så såg han att jag INTE skulle ha primperan! Så fick rätt sort till slut! Och det avtog, ett tag! Fick ny omgång smärta som hävdes i tid med mer Ketugan! Sen va jag rätt borta! Gick på toa o höll på att ramla ihop. Fick ringa på hjälp därifrån o fick svar av usk att jag gott kunde ta mig tillbaka själv om jag gått till toa! 

Försökte sova efter detta men som sagt sänggrannen höll mig vaken så att få komma hen var skönt! Dock är orken borta! Ätit liiiite soppa o liiiite fil sen söndags kväll. Annars bara haft dropp! Så jag är matt o medtagen! Och orkar inte va uppe mkt. Snurrar massa! 

Dessutom är det fortsatt flytande kost som gäller. Så typ näringsdryck! Och smoothies! (Varma släta soppor går inte ner!!) så näringsdryck och smoothies var vad dr rekommenderade! 

Blev dock glad närvjag kom hem! Prins Walther kom från skolan och via appen Svenskt Skolfoto kunde jag se årets skolfoto:

Min älskade Walther ❤️❤️❤️

Nu ska jag smutta näringsdryck o vila lite! 

Kram och tack för att ni finns!