App-tips

Smoothies och fortsatt viktras! 

Alltså jag är piggare, sover ju om nätterna här hemma! Illamåendet är mycket bättre, men jag har ont fortfarande. Men försöker klara mig på enbart alvedon. Spasmofen gör att jag blir lite hög och är dessutom beroendeframkallande. Och det är inte alltid det tar smärtan heller! 

Men jag lever, är tacksam för svensk sjukvård för trots allt har jag mycket positivt från senaste inläggningen. 

Detta inlägg har jag bestämt att det inte ska vara nåt gnäll! 

Det är såklart tufft och jobbigt att leva på flytande kost och inte veta när jag blir kallad på undersökningen med magnetkamera. Nu har dr lovat mig att jag ska få tid inom en vecka! Men jag ringer på måndag till röntgen och kollar! Jobbigt att inte kunna planera som man vill. 

Men bara att kämpa på! 

Jag har såå svårt med varm soppa! Dr va så förstående och rekommenderade mig att dricka smoothies. Men tycker det är svårt med smoothies. Letat recept! Och hittat några bra recept bla i Ica’s App ICA handla. Men många innehåller banan och eller massa konstiga fröer. Jag vet att dessa innehåller massa näringsämnen. Men jag är inte glad i banan och min mage har sen innan inte gillat banan. Troligen pga min IBS. 

Men hittade ett URGOTT recept! 


Mixa i en mixer följande ingredienser:

  • Saft av 2 apelsiner, ca 2,5 dl saft blir det
  • 250g fryst mango 
  • 1dl riven kokos
  • 65g babyspenat

Häll upp i glas och njut!! Så god! För mig räcker 1/2 glas åt gången då jag är gastricbypassopererad och dessutom just nu har svårt att äta! Men receptet är för 1 portion. 

Sen vill jag gärna dela med mig av mitt eget recept!


Mixa följande 

  • Saft av 2 apelsiner 
  • En bit skalad gurka
  • 2 kiwi
  • 1/2 paket frusen hallon&mango

Så god och visst är färgen skön? Lite syrlig i smaken men inte sur! Detta räcker också 2 gånger för mig!  

Lycka till!