Årets Högtider

Strasskakor / Strassburgare

Idag slog vi slag i saken. Skulle ha bakat i tisdags, men fick ju åka till öronmottagningen med Walther då han haft ont bakom örat o är ven huvudet igen. Och det blev tyvärr en omgång antibiotika IGEN! Två månader klarade han sig utan. 

När vi kom hem var vi så trötta och orkade bara inte baka, ingen av oss orkade nåt i princip. 

Men idag försökte vi, eller jag försökte. Två omgångar blev det då den första omgången flöt ut på plåten. Troligen på grund av hög värme. Gjorde ändå som i min kakbok Sju sorters kakor. Men andra omgången sänkte jag från 175 grader till 150 grader. Och dom blev så mycket bättre och blev sen doppade såsom Peters mormor gjorde och som Walther ville ha dom. Men nästa gång gör vi dom ÄNNU bättre och finare

Strassburgare / Strassburgare

Vill ni ha recept? 

Strassburgare ca 25st, ugnstemperatur 175 grader, ev lägre. 

  • 100g smör eller margarin 
  • 1/2 dl florsocker 
  • 1 msk vaniljsocker 
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl

Garnera med gelé eller florsocker, eller smält blockchoklad. 

  1. Rör ihop smör/margarin, florsocker och vaniljsocker mycket pösigt. 
  2. Blanda vetemjöl och potatismjöl och tillsätt lite i taget och rör kraftigt hela tiden. 
  3. Spritsa degen med krusig spets i toppar eller längder på en plåt med bakplåtspapper eller som är smord. 
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. 
  5. Spritsa gelé på varje kaka eller sikta, florsocker över. Eller gör såsom vi gjort, smält blockchoklad över vattenbad och doppa ena änden av kakorna i. 

Nu ligger kakorna och vilar i väntan på att chokladen ska stelna. Får smaka på dom imorgon. Annars, får vi äta de där misslyckade kakorna om vi inte orkar vänta! Men de duger inte enligt Walthers för de är inte som Evas!  

Bakade en sats Bountykaka också. Hoppas den blir god. 

Imorgon ska vi ta med oss lite kakor och åka till pappa och Tina. Deras hund Ludde fyller 13år. Gel längtar efter sin Ludde. Walther åker direkt efter skolan med taxi till pappa och Tina. Det är deras helg att ha honom.