Funktionshinderfrågor

LOVE YOURSELF: DAG 3

Dag 3: Skriv och berätta om din/dina inspiratör/er

Jag har några inspiratörer både som inspirerar nu och tidigare i livet. Beror lite på vad jag inspireras av. Jag ser koppling mellan inspiration och pushning.

I vanliga vardagliga livet, kampen att komma ifrån alla tankar kring sjukdomar som kretsar kring mig och som troligen alltid kommer att göra det mer eller mindre på ett eller annat sätt. Grejen är att lära sig hantera det och inte låta det ta över och styra ens liv. Där har jag min kontaktperson Carola som pushar, stöttar och inspirerar mig att gå vidare ich lära mig leva med mina funktionsnedsättningar. Hon finns där, är det riktigt tufft kan jag smsa henne. Har hon inte tid just då så svarar hon att hon hör av sig då och då. Bara det är trygghet och lugn. Vi träffas 1-2 gånger i veckan. 1 dag träffas vi och promenerar och pratar. Tack finaste du för din hjälp och styrka! Att du hjälper mig sätt komma förbi hindren i vardagen. Och jag behöver inte alltid säga att nåt är “fel” du kan se och även höra det på min röst att nåt inte är bra. Fler av er på boendestöd kan det, men du är bäst på det. Tack för att du finns där! Ses i veckan hoppas jag!

Sen när det gäller jobbet som Fristående hudvårdskonsult för Mary Kay. Där finns en kvinna med humor, värme, kärlek, glädje och inspiration! Hon ser oss andra som dom vi är och hjälper oss med mål som var och en kan nå. De flesta har samma mål, men har olika förutsättningar att nå dit! Och dessa ser hon. Vår underbara Unit-ledare för Beauty Sisters: Katarina! Tack för all inspiration du ger oss alla! Du ser oss tjejer som dom vi är.

Sen finns det ännu en tjej i vår Unit som ger mig inspiration, vår resa är delvis lika, och hon har gjort det som jag vill men inte vågat! Jag vet vad jag vill, men vågar inte av olika själ. Men Charlotte visade att det går! Tack! Tack! Tack! Alltså all din entusiasm och glädje för ditt jobb och att du verkligen inspirerar! Alltså du gav insikt att jag kan trots allt! Kommer att fråga dig en massa saker när jag når dit du är!

Sen får jag väl lov att skriva, om en inspiratör som verkligen visat att INGET ÄR OMÖJLIGT! Nej inte Gunde Svan. Denna person är sångerska, författare, konstnär, fd paralympicsimmare för Sverige. Hon sjunger bedårande på både svenska, engelska och japanska. Hon är född 1968 och uppväxt strax utanför Habo. Ja just det Lena Maria Klingvall. Hon har bara två stampar till armar, ett “normalt” och ett förkortat ben. Orsaken vet man inte.  Men hon gör det mesta med sina fötter och mun. Hon går med benprotes. Hon ger glädje och inspirerar att trots så stor funktionsnedsättning så kan hon verkligen leva ett bra liv… Är väl inte mycket sommar annorlunda förutom att hon  gör det mesta med sina fötter. Målar, äter, kör bil, läser, lagar mat skriver mm. Hennes fötter är hennes händer.


Lånat bild från www.lenamaria.com

En riktig inspiratör eller va säger ni andra?

Jag har inga bilder på varken Carola, Katarina eller Charlotte. Anledningen är att jo jag har bilder, men har inte frågat om lov.