Familjen

Juldagen 2016

2 av 3 juldagar är över. 

Sov länge allihopa idag. Inte ens Gel ville kliva upp först. 
Runt kl 13 packade vi in oss i bilen och åkte ner till Habo. Åt gott tillsammans och sen kom tomten idag igen. Men han skulle inte ha kommit. Men mosters goding Linus ringde till tomten och sa att Walther kommit så tomten måste kunna idag med. “Tomten komma vinka fönstret sen komma dörren säga hohoho.” och tomten kom och viskade i fönstret och klev genom häcken. Vilket både Linus och Walther reagerade på.

https://vimeo.com/197048624

Walther undrade vart  Peter var, vi sa att han åkt till sin morfar med en julklapp. Walther ringde honom utan svar så då skickade han sms istället:

Ungarna var glada alla 3 för sina julklappar. Walther fick kalsonger, nån figur från StarWars, polisbil från Playmobil och radiostyrd bil. 
Peter och jag fick handdukar, kort på hela familjen Falk, godis och biobiljetter. Tack! 

Peters syster hade hjälpt mig att köpa kuddar på Ikea till Peter och Walther. De knycker min kudde på nätterna. Så jag messade en dag o frågade om hon hade vägarna förbi Ikea de har ju nära dit. Vi har 6mil enkel resa. Och hon va påväg in till A6 köpcenter precis då! Tur! Tack snälla Åsa för hjälpen?

Avslutade visiten i Habo med besök hos Peters mormor nere vid Fiskebäcks kapell och tände ljus. Walther snyftade och sa att han saknade Eva. Det gör vi alla. Hon fattas oss! Och han avslutade besöket med att säga “Hejdå Eva, tack för strasskakorna” Eva blev ett tomrum för alla men Walther är nog mest påverkad. 

Idag är det dessutom 20år sen min farmors mamma somnade in. Älskade Viktoria! Hon saknas också på julen. Hon va alltid med på julen och skrapade lotter, doppade i grytan och delade julklappar. 

När vi kom hem skulle vi köpa pizza, men de stängde strax efter att vi kom dit så dr hade bara Hawaii och vesuvio att välja på, inte ens sallader. Så vi åkte Coop (Ja Ica var inte öppet) och handlade ingredienser till pizza. Hade ju lovat Walther det. Så fick ordna det. Åt pizza och njöt framför tvn. Plockade upp julklappar och gjorde de användbara genom att montera ihop vissa, sätta i batterier i andra och lägga på örngott på kuddar. Har nyss lagt oss. Gel sôver såklart med sin babianröv! Gjorde ett julkort till er från henne. 

Nu ska även jag sova. Imorgon ska åka till Hova och hälsa på min mormor. Om det inte blåser allt för mycket. Hör att brevlådorna kör vågen utanför just nu. Så just nu blåser det rejält. Skulle visst bli ordentlig storm imorgon. 

Godnatt!