Michaela

Dyrt… Eller faktiskt inte…

Jag mår bättre, även om jag inte är helt ok. Men är inte sämre. Glutenfritt funkar ok, mkt o tänka på, men jag lär mig allteftersom. Idag i affären spanade jag på godiset och annat gott, men det va liksom inte ens sug, och bara tanken på att behöva läsa på allt gjorde mig matt, så då struntade jag i det. Och det vart en positiv känsla att göra det. Farmor och jag diskuterade lite på när jag kommer till henne och fikar ibland. Jag har lämnat några kakor hos henne, men alltså ibland äter vi smörgås eller smörgåsrån. Och glutenfritt är dyrare än vanligt bröd. Men åh andra sidan. Köper man en glutenfri limpa så tar du 2-3 skivor o fryser in resten och tar upp ett par skivor i taget. Så har jag gjort nu och jag äter kanske 1-2 skivor max om dagen. Och just det brödet äter bara jag. Och smörgåsrån varar längre då endast jag äter det. Knäckebröd är lite svårare, äter 3-4 om dagen. Och de är så smala i små paket, finns fler sorter, men provar lite vad som är gott o inte. Men vi ska baka både bröd och småkakor sa vi. Farmor har en väninna som ofta bakar glutenfritt och kan detta! Så vi ska ta hjälp av henne att hitta bra recept. 

Jag har ju inte fått svart på vitt att jag är glutenintolerant, men i och med min IBS så rekommenderas det att utesluta gluten så mkt man kan. Pasta är svårast. Vi älskar pasta! Finns bra glutenfri sådan. Köpte ju kikärtspasta häromdagen som va toppen. Däremot bönpastan var sådär, lite seg typ. Så provar nog vanlig glutenfri nästa gång. 

Dock är det jobbigt att göra ännu mer specialare… Alltså jag gör i regel 2 rätter, en vegetarisk och en annan. Är det recept med tomater, kör jag en variant utan till Walther. Spagetti och köttfärssås blir alltid 2 olika köttfärssåser. Nu måste jag koka 2 sorters pasta med… Men jag lär mig och vänjer mig snart. Thats life! 

Idag ska jag och några kollegor på Spa i Arenabadet i Skövde. Mysigt. Blir att äta nåt lätt ihop efteråt… K har redan ordnat och har kollat om de kan ordna glutenfritt. För detta med att äta ute blir jobbigt! Men som sagt man vänjer sig. Får väl äta sallad när vi är ute i fortsättningen… ? äh gör inget, älskar grönsaker, även om jag får utesluta en del sånt pga IBS också. 

Redan nu har jag en lista på vad jag inte klarar:

  • Avokado 
  • Lök
  • Vitlök
  • Gurka med skal
  • Äpple
  • Päron
  • Laktos
  • Gluten

Listan blir längre, jag provar mig fram. 

Nu sova några timmar innan det är dags för spa och tid för positiva tankar!