Familjen

Fredagsmys med gubben.

Idag har dagen gått fort, för fort. Hade en hudvårdsklass i em, sen hämta paket och handla lite. 

Fick äntligen hem visitkortet och kvittoblock som jag beställt via Mary Kays samarbetspartner Billes. Tack! 

Testade ännu ett recept från viktväktarnas app. Och det va jättegott! Trodde inte det när det inte va nån grädde som gjorde det krämigt. Men trots avsaknad av krämigt var det sååå gott! Enkel sallad med gurka, sallad och tomat till. 

Kyckling och potatisgratäng – 4 portioner 

7 smartpoints per portion

600 g kycklingfilé 

800 g potatis 

1 lök

2 msk hackad oregano
1 msk hackad basilika

3 dl vatten

3 dl vitt matlagningsvin2

2 tärningar grönsaksbuljong 

1 klyfta vitlök

12 st cocktailtomater (jag hade pärltomater) 

1 dl riven ost, 17% (jag köpte färdigriven ost som bara var 12%)

Salt och peppar! 

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Skär kycklingen i strimlor.Skala och skiva potatis. Skala och finhacka lök. 
  3. Varva kyckling, potatis och lök i en ugnsfast form. Strö över. Oregano och basilika. 
  4. Blanda vatten, vin och smula ner buljongtärningna. Pressa ner vitlöken. Häll över gratängen. 
  5. Halvera tomaterna och lägg över gratängen. Salta och peppra. Strö osten över. Ställ in i ugnen i ca 40 min. Ta ut och servera med sallad!

Sååå gott! 

Smidigt med allt i en form också! Och ingen sås behövs. 

Efter maten fortsatte jag min inventering av lagret… Suck… Tråkigaste med mitt jobb… Är näääästan klar, men har lite kvar. Får ta det imorgon. 

Poppade lite popcorn. Och så gjorde jag ett fat med frukt o grönsaker. Mums. Dock fick jag bara lite frukt och grönt nästan, 1 dl popcorn fick jag… Min käre make åt upp resten. Brukar va Walther som gör det annars men han är ju hos morfar i helgen… Så han kunde vi inte beskylla…. Haha…. Blev ett glas Pepsi max med. Det innehåller 0 smartpoints! Så det är ok att dricka! Mitt helgmys! 

Nu är det läggdags!

Natti.