MammaKaos

“Skit i Jante och håll motivationen igång!”

Ett mycket bra citat av vår viktväktarcoach Kristin Rönnsjö. 
Återigen minus på vågen! Hela 0,9 kg! Yeay! -2,5 totalt. “Bara” 2,3kg till första delmålet! Till påsk kanske? Japp så får det bli! 

Blev så glad när jag kollade min bok efter invägningen, förutom att coachen skrivit in aktuell vikt, hur mycket jag gått ner senaste veckan och hur mycket jag gått ner totalt hade hon skrivet som kommentar i boken “BRAVO” värmde gott ska jag säga. 

Jag skrev ut på Facebook strax efter 

Yes! I can! I did it! 

Vilken känsla! Ännu mer minus på vågen. Inga stora siffror, men det är skönt att det inte för fort. 

Och jag som tyckte att det var jobbigt med smartpoints, att inte få äta allt, och jag va, rädd att jag skulle bli sjuk. 

Men utan appen hade jag inte klarat av att räkna. Tom i affären använder jag den och scannar av för att beräkna smartpoints. Va och handlade häromdagen och glömde mobilen i bilen. Va hur konstigt som helst. Jättejobbigt att handla utan appen. Kunde ju inte kolla och jämföra varor ju. Det gick, men snacka om att vänja sig fort. Idag sa Kristin att det tar 21 dagar för en människa att vänja sig och komma in i en ny vana. Och 21 dagar från start är idag och ja, det stämmer nog. Nu är jag inne i maten. Och börjar mer och mer få in detta med aktivitet och motion. Ridning 2 dagar/vecka + lite stalltjänst bla. Walther önskade cykeltur, så ska ta ut min cykel och höja sadeln på den (fick svärmors cykel och den är för låg). Mer promenader med Gel, ibland ihop med C också. Tar väl ca 3v innan det har blivit vana också. Men skam den som ger sig. Och det ger ju resultat!

Fick en bok av en bekant igår, en några år gammal receptbok från viktväktarna. Och den verkar bra, i den räknas gamla systemet, men det verkar funka som det vi kör nu smartpoints. Jag beräknade ett befintligt recept i boken med hjälp av appen och fick samma värden. 

Så nu ska jag inspireras ännu mer!

Men nu sova! Stallet imorgon för att bygga på träningsvärk med Eriksson! 

Kram och godnatt