Tog jag fel beslut?

Så idag hade jag sån sjuk energi och sån enorm matlagnings glädje, nånting som brukar brista en fredag

men idag ville jag verkligen göra nånting riktigt gott till familjen, så jag gnuggade mina geniknölar, kollade gamla recept och kom på en rätt jag inte ätit på länge

Denna rätt kommer från en underbar kock på SEB Solna som bjöd mig och mina kollegor på denna när vi jobbade där, och sen dess har jag letat och funderat för att kunna efterskapa denna rätt

Och tillslut så gick det … Så ikväll bjöd jag mannen på (då barnen bara ville ha chocken nuggets) Nötfärsbiffar med pommes paille, ugnsrostad tomat och persiljekräm

 

Ni begriper inte hur gott detta är. Egentligen skulle det vara lammfärsbiffar men inte en enda butik jag gick till hade lammfärs så jag fick kompromissa lite granna och ta nötfärs, sen som den otroligt kritiska kock jag är så är jag aldrig nöjd

min pommes paille blev lite för välstekt, hade blivit bättre med ca 1.5-2 min mindre i pannan, samt att min persiljekräm inte blev exakt så slät som jag hoppades på, men det skyller jag faktiskt på min matberedare, den har gjort sitt tror jag

Som helhet är jag ändå ok med maten, den var otroligt god och jag ska verkligen försöka få till den ännu bättre nästa gång med lammfärs men för denna gång så fick det duga med nötfärs

Jag har ju skrivit tidigare om att jag Sökte till Sveriges Mästekock 2020 och jag gick faktiskt vidare, och hade egentligen varit på inspelning nu denna helg, men tackade nej pga jobbet, då jag inte kunde tänka mig att säga upp mig från min arbetsplats, men jag ångrar det lite.
jag älskar verkligen att laga mat, det är en stor passion jag har som min älskade mormor faktiskt fått in mig på. Varje gång jag åkt hem till Finland så får man alltid så otroligt god mat min mormor gjort och det har gjort att jag älskar att laga mat, sen att jag har en mamma som jobbar som tv kock med sin egen serie gör ju inte saken bättre

Vem vet, jag kanske söker nästa år, när jag blivit ännu bättre på matlagning, håll utkik. En dag står jag där, som Sveriges Mästerkock

Lämna ett svar

Till startsidan