Michaela

Nu grönskar det i dalens famn…

…Och också snart i mitt köksfönster.

Planterat lite i små muggar i mitt köksfönster. Gul chili, gul och röd tomat, lök, gul ärta och citron. Hittade lite inspo på nätet om att använda det man har hemma. Så delade ett par små tomater och tryckte ner i jord i små pappmuggar (går lika bra med mjölkkartonger som man delar av eller små krukor) och lite vatten. Citronen tog jag ut kärnorna och tryckte ner, rotdelen av gul lök sattes ner samt frön från gul chili.

Sen ställer man i en plastpåse, tar ihop påsen och sätter ett sugrör i och en gummisnodd eller tejp om så det blir hyffsat tätt. Sen kan man blåsa ner luft. Blir ett eget litet växthus för varje planta;) Sen när de kommit upp en del planerar man om dom i större krukor och sätter ut på balkongen eller sätter i sitt trädgårdsland..

Hoppas på att få massa godsaker på min balkong och i mitt köksfönster i sommar.

Odlar ni något? Eller har ni odlat tidigare? Funderar på att sätta potatis i en hink också. Det gjorde farmors mamma förr. Så mysigt och gott!

Massa gott är sätt. I glasburkarma har jag groddat mungbönor! Supersmarrigt i en sallad eller på mackan eller bara ändå. Och billigt!!

Måste få visa er mina nya grannar också, några fåglar har lagt bo i trädet utanför mitt fönster. Såg att de nog ruvar på ägg. Blir spännande att följa!

Vackert bo.

Nu tackar jag för mig en stund. Ska vila vidare innan jag ordnar kvällskäk.

Kramis på