100frågor-10dagar, Blogglistor/Utmaningar

100 frågor på 10 dagar–Dag 10

Ja, sista dagen i Maddes utmaning! Tack för dessa dagar, tiden gick fort. Och lite komiskt att min utmaning som startar imorgon har samma lite inriktning som dagens frågor, det handlar om Sociala medier. Men innan jag skriver mina svar vill jag tacka deg Madde för en rolig utmaning! Jag ger en bamsekram till dig!

Varför bloggar jag?
Jag älskar det. Det är en skönt att få skriva av sig, en ventil i vardagen, även om jag mer och mer lägger ner arbete på den för att ha den som ett arbete och komplettera med annat i livet. Och sen är det så kul att möta nya människor, hitta nya tips och idéer på saker och ting.

Använder jag instagram?
Ja, men lite i perioder, spontant är det ju enklare att göra ett inlägg på Instagram än på bloggen tex om man är på språng. Sen är det två bra komponenter när man vill arbeta med sin blogg och sociala medier.

Bloggar jag helst på telefonen eller datorn?
Jag gillar ju datorn bättre, jag ser stavfel snabbare och det är lättare att bläddra mellan inlägg och webben om jag tex behöver ha nån extra fakta. Sen slipper jag ju de där “snabbskrivningarna” som man får i mobilen när man skriver, och så blir det så mycket tydligare när man ser det på datorn.
Men ibland blir det bara med mobilen. Och ibland både och i samma inlägg. Jag fotar ju med mobilen och då redigerar jajg i mobilen och publicerar bilder i “media” i min blogg och sen hämtar jag in bilderna i mitt inlägg när jag skriver här.

Systemkamera eller mobilkamera?
Mobilkamera, hade systemkamera för massa år sen och skulle vilja ha en igen. Men det kostar så mycket. Jag har en annan digitalkamera som är helt ok, men hittar inte minneskortet tyvärrSad smile får köpa ett nytt ev.

Vilken telefon har jag?
Xiaomi Redmi note 9 tror jag den heter

Har jag träffat någon på riktigt som jag lärt känna via sociala medier?
O ja det har jag, några stycken. Bla Annika och Anna och flera andra. Och jag vill gärna lära känna fler.

Vad vill jag med bloggen?
Jag vill dela med mig av erfarenheter av att ha NPF, psykisk ohälsa och att vara mamma med dessa funktionshinder. Jag vill visa att ingen är ensam. Det finns alltid fler som har det ungefär som jag. I början när min son fått sin första diagnos så hade vi kontakt med en föräldragrupp men alla där hade barn som var i skolåldern så iaf jag kände mig utanför så att använda min blogg var ett sätt att hitta fler som hade det som vi. Men sen vill jag ju dela med mig av allt fint, jag ser till att ge bloggen en positiv klang för att det inte ska bli tråkigt att läsa eller att folk ska tycka jag gnäller – och jag vill heller inte att folk tycker synd om mig!
Därför lägger jag in foton, skriver om bakning, matlagning, shopping, hobbys m.m.

Vilken kategori bloggar jag i?
Föräldraliv, livstil, vardagligt

Tjänar jag pengar på bloggen?
Ja, det händer. Inte så mycket, men vill gärna göra den större och tjäna lite på den.

Är det en hobby eller en proffsblogg? Hobby mest, men jag önskar ju den var mer en proffsblogg

Vad vill du med ditt bloggande?

Återigen! Tack Madde för denna utmaning!
Imorgon startar min utmaning “En bloggares bloggutmaning”