Blogglistor/Utmaningar, FemEnFredag, Vardag

Fem en fredag v. 28 – Oundvikligt

Hejsan hoppsan uti lingonskogsan!

fem en fredag v. 28
Photo by Kenta Kikuchi on Unsplash

Fredag igen och jag har varit väldigt tyst här på bloggen.
Jag och Walther har varit hos min mormor i Hova i ett par dagar, hon är väldigt dålig och man vet aldrig när det tar slut. Så det kändes så skönt att få hälsa på henne lite grann och bevara den tiden i hjärtat.

Men nog om det för en stund, nu ska vi svara på ElisaMatilda‘s Fem en fredag v28.

1. Vad gör du när solen går i moln?

Pustar och suger åt mig av den svala luften som blir just då. Är det stora svarta åskmoln går jag in och stänger balkongdörren och drar ner persienner. Hatar åska!

2. Hur tar du en paus en sommardag?

En glass med islatte, läsk med isbitar eller ett glas rosé ute på balkongen. Lyssnar på en ljudbok eller ser på nån tvserie på datorn. Och så  äter jag gärna lite vattenmelon eller glass (helst hemmagjord). Eller så gör jag ett yogapass eller mediterar.

3. Vad händer alltid under din sommar?

Glass och många promenader vid turbinhusön. Och grillkvällar hos pappa och Tina.

4.När är din sommar slut?

När jag fyllt år i början av september, Då börjar allt gå mot det mörka och kalla. Men å andra sidan om man är sommaren med fri tid över vecka 32 när jag går tillbaka till jobbet

5. Vilken är den bästa aktiviteten under sommarregn?

Lite som nummer 2. Sitta med en god ljudbok i öronen och nåt gott att dricka. Blogga eller skriva på mina böcker/noveller (jag vet inte vilket det blir, satsar på novell men blir skrivet så mycket så det blir ev .en bok). Är Walther här så blir det gärna en film eller sällskapsspel.

Hur har ni det? Häng gärna på utmaningen och skriv dina egna svar i för Fem en Fredag i din egen blogg.