Blogglistor/Utmaningar

Bucketlist Challenge – Investering eller köp

Dags för en utmaning igen och denna gången är det BucketList Challenge! Vad  vill du se, göra eller uppleva innan du dör?
 Häng på i min Bucketlist Challenge och skriv din egen Buckelist och låt oss inspirera varandra i en härlig utmaning. Länka gärna tillbaka  hit  när du skriver  din lista.

Bucketlist Challenge – Investering eller köp

Jag skulle vilja köpa ett litet torp eller hus, gärna sekelskifte 1800-1900tal, med mycket detaljer och inredning som var typiskt vid det sekelskiftet. Men ändå lite moderniserat med toalett, vatten och el. Max 3-4 rum och kök. Kanske ett litet rött hus smed  vita knutar? Gärna med en söt inglasad veranda där man kan sitta i en hängfåtölj och filosofera, blogga eller läsa andras bloggar eller en god bok.

 

Där skulle jag tillbringa tid f ör att återhämta mig och njuta, främst sommartid men även om det fungerar vintertid då och då. Kanske fira sekelskiftes-jul?

På sommaren skulle jag ha ett trädgårdsland med massa grönsaker och rotfrukter och kanske ett växthus. Har ni sett The Swedish Family på youtube? De har ett underbart trädgårdsland på sitt lantställe, inte superstort, men ändå så de kan odla mycket olika saker.

Torpet eller huset får gärna ligga nere vid en å, sjö eller vid havet så man kan bada och kanske fiska.

Vore ju skoj om man hade en kanot eller eka så man kunde ta sig en sväng på sjön eller ån. Motorbåt skulle kanske funka, men ser så rofyllt ut att ro. Är det därför det heter att ro för att det är rofyllt? Och en eka eller kanot kostar ju inget extra att ha, den drivs ju av människokraft, så det är ju ett billigare alternativ.

Fast bor man vid havet är nog motorbåten ett bättre alternativ.

Men huvudsaken är att det är ett rofyllt ställe. Inte så  jättelångt ifrån civilisation, men ändå så man är lite i ensamhet. Så att man verkligen kan slappna av och njuta när man är där. Kanske det är där jag ska tillbringa min ålders höst?

Och döpa stället till ”Villa lugn och ro” eller iaf ha en skylt där det står så på.

Vad skulle du vilja  investera i eller köpa? Häng på du också i min utmaning  och skriv just din Bucketlist Challenge – Investering