Michaela, Pluggande, Vardag, Walther

Skolstarten närmar sig med stormsteg…

Hej hallå allihopa därute i bloggosfären,

Ja skolstarten närmar sig med stormsteg.

Idag när jag satt mig med en portion moussaka, tomater, gurka, sallad, oliver och fetaost så ringde telefonen. Jag kände bara  “inte nu igen, jag får aldrig ta det lugnt när jag ska äta, alltid ringer telefonen.” Men samtalet var ett bra samtal, en tjej från Sötåsens naturbruksgymnasium ringde angående skolstarten nästa onsdag. Hon berättade att Walther ska ha henne som kontaktperson och han ska bo i hus 7. Vi gick igenom lite detaljer inför skolstarten, att vi är med första dagen, både på upprop och inackorderingen. Samt att vi ska ha ett möte på internatet med kontaktpersonen  och skriva lite papper m.m.

Jag kan inte fatta att det är dags för gymnasiet redan för Walther. Det var ju inte längesen han låg i vagnen. Och om 4 månader knappt fyller han 16bast! Min stora kille! Min stora omtänksamma och kloka pojke!

Han ska typ flytta hemifrån, han ska bo borta måndag-fredag. Han kommer bo närmare mina mostrar och kusiner än mig. Helkonstigt. Men Walther har valt med sitt hjärta precis det han vill göra. Och jag är övertygad om att det kommer att gå bra. Och skolan har många års erfarenhet och kompetens för elever med särskilda behov av olika slag med anpassad skolgångar, anpassad läroplan, samt internat med bemanning dygnet runt.

Det är inte bara Walther som ska plugga i höst

Nej, för den 23 augusti är det skolstart även för mig! Jag ska ju läsa distanskursen Skriv för att nå ut på Stadsmissionens folkhögskola. Har skrivit om mer om detta här. Ska bli spännande! Min höst kommer att vara fullspäckad. Vilket egentligen inte så optimalt för mig, jag borde tagga ner. Skolan har inga schemalagda studier mer än deadlines för uppgifter. I princip kan jag göra mitt eget schema under utbildningen och anpassa det efter veckans andra uppgifter och händelser.

Målet med mina studier är att få bloggen mer intressant, mer fart, och skriva den på ett bra och tilltalande sätt. I den utbildningen finns det också möjlighet för mig att få en ökad kunskap om nå ut i andra kanaler såsom pod, Facebook-konton m.m. Vilket ju är jätteintressant.

Är säker på att både Walther och jag kommer ha givande studier i höst. Jag är ju klar i januari. Walther ska läsa i 4år!

Pluggar du något just nu? Eller har du tänkt att börja plugga? Vad har du för utbildning? Nöjd?

Kommentera gärna!