Michaela, Recept

Husmorsknep, grillmys och konstiga kryp.

Lördag kväll och jag har lagt mig, så trött men sådär skönt trött. Precis som alltid när jag gjort Yin yoga. Älskar den sortens trötthet.

Det har varit en bra dag även om jag varit lite trött under dagen också. Och irriterad! Disken i diskmaskinen var allt annat än ren, fick köra igenom den tom med maskinrengöring, men hade ingen sån färdigblandad “tablett”, utan jag blandade 1/2 dl ättika och 1msk bikarbonat. Och ja maskinen blev mycket fräschare och finare. Tips på detta hittade jag här. Billigare och mer miljövänligt än att köpa de där rengöringstabletterna. Men jag var extremt stressad, diskhon var fylld av disk, och jag skulle ju laga mat.

Det gick bra med matlagningen till slut också trots att jag var stressad. Blev Sojaburgare, ris, sallad och hemmagjord bearnaisesås. Den var sådär. Den var ok att äta direkt till burgaren, men blev över och tog med mig resten när vi gick ner till Bruksvilleparken och grillade ikväll. Men då var den inte alls god, Jo kanske som “smör” för den hade typ konsistens som kryddsmör… Men till salladen och den grillade halloumiosten var det inte alls gott.

Så god sallad!!

Däremot var salladen jättegod! Och enkel. Köpte en burk olivsallad igår på lilla orienten. Och den var jättegod. Det var gröna oliver, morötter, paprika och solrosolja i den. Men den ser inte jätteaptitlig ut när man ser burken. Men jag la i några skedar i min sallad med sallad, gurka, tomat, paprika, majs, olivolja, kryddor, vitvinsvinäger och kombiost (typ fetaost). Blev sallad som tillbehör till lunchen och som komplement till min grillade halloumi ikväll.

Som sagt grillade vi i Bruksvilleparken ikväll. 2 personal samt 6 av 9 boende. Tog med mig min sallad och grillade halloumi till. Så gott. Och att grilla över kolgrill är ju verkligen gott. Det är skillnad på grillat och grillat!

Konstiga kryp

Dock hade vi besök av envisa äckliga getingar. Men också en konstig insekt. Lite dålig bild, benen syns inte riktigt.

Men den hade 8 ben. Är det en spindel? Kroppsformen är ju udda. Vet ni vad det är för något djur?

Någon som känner igen detta kryp?

Vad har ni gjort idag? Skriv och berätta!!