Blogglistor/Utmaningar, Mat&dryck, Michaela, Världens mat

Bucketlist Challenge – Provat att dricka

Dags för en utmaning igen och denna gången är det BucketList Challenge! Vad  vill du se, göra eller uppleva innan du dör?
 Häng på i min Bucketlist Challenge och skriv din egen Buckelist och låt oss inspirera varandra i en härlig utmaning. Länka gärna tillbaka  hit  när du skriver  din lista.

För det första så ingen missuppfattar eller undrar. Jag har på min kontaktsida skrivit att jag inte gör samarbete som främjar drog och/eller alkoholmissbruk. Och vill bara säga att jag kommer nämna alkoholhaltiga drycker i min text, MEN det handlar inte om att jag ska bli full eller dricka massor, utan PROVA, tex vinprovning, där spottar man ut vinet efter att ha kört runt i munnen. Och jag klarar inte så mycket alkohol heller, 1-2 glas vin så är jag dragen.

Bucketlist  Challenge- Provat att dricka

Jag skulle vilja prova att dricka riktigt kokosvatten ur en kokosnöt. Gärna på en sandstrand i Karibien.
Skulle det inte vara coolt? Har ni sett Villervalle i Söderhavet (den går att se på svtplay just nu)  när han fick dricka direkt ur en kokosnöt? Va tusan, man behöver inte ha en vacker brun “hårig” nöt med sugrör! Ser ju coolt ut att dricka direkt ur nöten;)

Och en vanlig missuppfattning är att man dricker kokosmjölk, men det är KOKOSVATTEN. kokosmjölken får man genom att riva nötens innanmäte och sedan pressa detta, (även detta syns i Villervalle i Söderhavet).

Sen skulle jag vilja prova de olika speciella dryckerna typiskt för landet jag besöker, med eller utan alkohol. T.ex. Grekland – Ouzo, Spanien – Sangria, Frankrike – Champagne eller Konjak. Sen är det ju olika drycker i olika regioner. För Champagne är ingen Champagne om det inte kommer från just området Champagne i norra Frankrike. Kommer det inte från Champagne kallas det mousserat vin. Och kommer  jag någon gång till Norrland och samerna så skulle en kopp kaffe (helst kokat över öppen eld) med kaffeost. Det är dock vanligast i Tornedalen och vid gränsen till Finland.
Men skulle kunna sådan ost själv någon gång.

Kaffeost med hjortronsylt Foto: Teemu Rajala
Bild från Kultursmakarna

Skulle också vilja vara med på en riktig vinprovning i en stenkällare. Och om flaskorna på hyllorna omkring är lite dammiga, är det bara charmigt. Det ska ju vara så i en stenkällare… eller?!

Var med i min Challenge du oxå!

Vilka drycker skulle du vilja prova? Har du något tips på god dryck som jag borde testa? Kommentera nedan, eller häng på min Bucketlist Challenge du också och skriv vilka drycker du skulle vilja prova!

Länka ditt inlägg härunder!