Michaela, Pluggande, Sjukdomar och skit

Senskideinflammation

Senskideinflammation

Senskideinflammation i höger ringfinger främst, och det är snart 2 veckor sen debut. Jag har käkat Alvedon, använt kompressionshandske avlastat så mycket som möjligt. Värk och svullnad och flera grejer som triggar ännu mer värk.

Idag träffade jag min distriktsläkare som konstaterade att det rör sig om Senskideinflammation. Jag skulle behöva äta Ipren, deklonfenak eller Voltaren då dessa är inflammationshämmande. Men eftersom jag är Gastric bypass-opererad och har en del bekymmer med magen så ska jag undvika dessa preparat. Så ska använda Voltaren gel istället.

Jag är som jag är, googlade lite och blev inte mycket klokare. Men hittade lite info. Lyssnar dock på min läkare i detta, blir det värre ska jag höra av mig till kommunsköterskan eller min stödpersonal. Är det inte bättre om en vecka ska en ny bedömning göras. När det gäller Google och sjukdomar så vill jag förtydliga för er att jag endast läser 1177, Socialstyrelsen, rapporter och publikationer från olika sjukhus och kliniker. Det vill säga säkra källor inom området! Så det behöver ni inte fundera över.

Vad beror denna inflammation på? Jo det är lite som jag trodde innan: överansträngning! Jag har ju i och med studierna skrivit väldigt mycket för hand, för att notera, skriva stödord för att minnas. Har hittat lite andra vägar till det momentet, fästisar på datorn till exempel, för skriva på datorn kan jag lösa med vänster hand om höger hand inte lyder eller gör ont. Ska ju INTE trigga fram smärta! Sen är jag sån som gärna drar på ändå och som andra får stoppa😔

Studierna går annars bra, uppgift 5 är godkänd även den. Skrev analys om olika argumenterade texter, och sedan en debattartikel om Melatonin. tänkte publicera den här i bloggen framöver.

Har idag fått ny uppgift om att förbereda intervju. Jag vet vad jag ska ha för ämne och den person jag vill intervjuad är tillfrågad och har tackat ja.

Hoppas handen är ok tills dess så jag kan ta anteckningar. Annars har jag en plan B som jag bollar med mina lärare just nu. Handen ska INTE stoppa mina studier!

Tydligen är det så med denna typ av skada att läker det inte med antiinflammatoriska läkemedel (mitt fall salva) så kan kortisonsspruta bli ett alternativ, eller antibiotika och en operation. Vilket jag INTE vill! Absolut inte operation, av tre anledningar:

  1. Operation är en operation
  2. Det blir en tids återhämtning med bl.a gipsskena. Och inte alls mycket jag kan göra själv… O jag vill inte bli sjukskriven, dock kan jag anpassa mycket på jobbet genom stödassistenterna men jag VILL klara det själv.
  3. Jag vill inte opereras om jag inte sövs. Jag vill inte vara vaken och höra dom hålla på och dona bakom skynket eller vara orolig att jag rör handen fast jag inte känner den (händer inte, men ändå).

Skulle lagat mat nu, men blir att värma gårdagens crepes istället;) Om inte för att vila handen;)