Boktips, Samarbeten

Super-Charlie & rymdvalpen

Detta inlägg är ett sponsrat samarbete med Adlibris

super-charlie

Super-Charlie & rymdvalpen, av Camilla Läckberg

Det är den elfte boken som Camilla Läckberg och Therese Vildefall skrivit om Super-Charlie – bebisen med superkrafter.

Super-Charlie är en till synes vanlig pojke. Men han har superkrafter som att han kan flyga, har superbra hörsel och röntgensyn. Han kan också göra sig osynlig och om det finns katthår i närheten blir han jättestark. En morgon sitter en lila hundvalp utanför dörren när mormor öppnar. Det  är tills synes en vanlig hundvalp, förutom att hon är helt. Lilly bajsar grönt bajs, äter bara prickig korv-macka och ylar hela nätterna. Men var kommer Lilly i från? Super-Charlie och hans familj hjälps åt att hitta Lillys riktiga familj från rymden…

Recension

Boken som är anpassad för 3-6år är fantasifull och spännande. Fina och färgglada illustrationer. Omslaget är tilltalande och känns lite gammaldags (vilket jag gillar) med den tygklädda ryggen på boken.
Texten i boken är i lagom långa stycken och är ett format som gör det lätt att läsa den.
Den är i ett lagom stort format, A4. Lätt att hålla och bläddra i. Formatet gör också att boken inte blir så tjock utan får lätt plats i bokhyllan.

För att få en rättvis recension på boken så jag tog in en medhjälpare; mitt kusinbarn Alfred 3,5år. Han läste den med min kusin. Och de gillade båda boken, men framförallt Alfred.
“Den var skitbra!” sa han. Han gillade bilderna, äventyret och hela  berättelsen, men det han gillade bäst var när rymdhunden blev ett “coolt monster… wohaaaaaaa!” När jag frågade honom om han ville ha boken var det två stora ögon som tindrade. Det sa ju allt om vad han tyckte om boken!

Vill ni ha ett roligt läsäventyr med galna upptåg massor av skratt? Läs då Super-Charlie & rymdvalpen! Detta är verkligen ett bra bok-tips!