Michaela, Skrivande

Lyrik i förändring

Som jag nämnde igår, har veckans uppgift på kursen jag läser handlat  om Lyrik i förändring. Vi har läst, lyssnat och fått lära oss mer om Lyrik – poesi, dikt och prosa, Såklart har vi även fått skriva lyrik som förändrar.

Intressant och roligt har det varit. Vi skulle välja en dikt och skriva några rader om den och sedan utifrån diktens budskap skriva en egen dikt. Jag läste ju dikten “Livets sekunder” som jag inte hittat någon upphovsman till tyvärr. Det är verkligen en dikt som kan förändra oss människor. Det är verkligen lyrik i förändring och alltid aktuell och tänkvärd.

Hade lovat er min dikt redan igår, men det blev för sent, jag hoppas att ni har överseende med detta.Men här kommer den:

lyrik i förändring
Klicka för att få större bild.

Ni får gärna låna denna dikt och bild, men jag vill att du länkar tillbaka till mig eller skriver mig som upphovsman och gärna en kommentar här inne om att du delat den vidare.

Skrivartävlingar…

Har även skrivit två andra dikter denna vecka, den ena får inte publiceras ännu då den är inskickad till HöstRöst, 15 januari ska bidraget mailas in senast. Hoppas ni har lust att vänta på den. Ett urval av alla texter kommer först att bli publicerade hos Höströst. Har jag tur så kommer mitt bidrag bli ett av totalt tre utvalda bidrag som publiceras på sidan Hejaolika.se.
Temat på tävlingen är “Personlig Assistent=Självbestämmande.” Jag har ju en förkärlek att skriva om funktionshinderfrågor. Det var roligt att skriva lyrik och inte bara fakta, debatt, och argumenterande texter och ändå lyfta viktiga frågor.

Min tredje dikt kommer publiceras här i bloggen inom kort, anledningen är att jag ev. ska korta ner den en aning. Just  nu får den ligga och vila några dagar innan jag läser och ev. redigerar den. Att låta något till synes färdigt skrivprojekt ligga, ett par dagar och sen gå tillbaka igen är en sak jag lärt mig under kursens gång. Det är ju så att man skriver  mycket, och ibland för mycket. Eller så har man inte riktigt förstått det man läst inflr uppgiften.  Jag har varit med om att vara trött, skriva min uppgift och lagt undan. Kikat nästa dag och insett att den faktatext jag läst  innan inte alls stämmer med det jag skrivit. Av ren trötthet har jag fattat totalt fel.