Årets Högtider, Michaela

(O)Gott nytt år!

Ja, jag önskar er ett (o)gott nytt år, mitt år har väl inte börjat som jag tänkt…

Nyårsfirandet var både lugnt och härlig. Walther har varit här sen i torsdags, men åkte till sin pappa idag. Hur som helst hade vi en härlig och lugn nyårsafton Walther och jag. Spelade bingolotto, åt lite gott och bara tog det lugnt. Skålade i Nosecco (alkoholfritt bubbel) vid 12slaget.

Gott nytt år

Jag vann 100kr på bingon. Walther car måttligt road av att morsan skrek bingo när han satt med flera fyror och väntade på att vinna bilar och 15000kr på valfri vinst.Nu var det “bara” 100kr jag vann, men hans reaktion: “Käring” men han kom snabbt på sig själv och satte handen för munnen “jag ber om ursäkt sådär får man inte säga till sin mamma!” Nej kanske inte, men ärligt brydde jag mig inte just då. Och jag tror han att han bara har kallat mig det ett handfullt antal gånger genom sitt liv.

UVI

Dock har jag haft diffusa symptom på UVI (Urinvägsinfektion) i några dagar. I torsdags lämnade jag ett urinprov som inte visade något, men det skickades för odling och svaret får jag på tisdag. Var funderingar kring antibiotika, men det är ju väldigt restriktivt när det gäller att skriva ut antibiotika, så därför avvaktade läkaren. Vilket jag trots allt tycker är rätt. Antibiotikaresistens ökar och i pandemitider är man ännu mer restriktiv, (ja jag vet att antibiotika inte botar COVID-19).

Igår och idag har jag känt mig ruggig, sjuk och haft ont. Stödassistenten som jobbade ikväll här på stödboendet ringde sköterskan som genast ordnade så antibiotika sattes in.

Blir ju inget jobb imorgon, men hoppas på att kunna jobba på tisdag. Åh andra sidan ska jag göra det allra sista på min egna projekt på min utbildning. Så ska försöka fördriva tiden med att skriva. Alltså vi går vår näst sista vecka och nästa vecka slutar vi som läst “Skriv för att nå ut HT 2021”! 20v har gått så fort!  Heja oss allihopa!

Vill gärna läsa mer, men inte hittat något intressant, eller jo, men har inte kommit in på dom kurserna. Tror det har en mening att jag inte har kommit in, jag behöver tagga ner lite grann. Så ja, att få en UVI just nu kanske inte bara är negativt?! Ska ta lite Alvedon och krypa ner och bestämmer därmed att vakna till en bättre morgondag på alla sätt och vis, även för er läsare.

Förresten hur hade ni det i nyår? Hur har erat nyår varit?

Återkommer imorgon med up’s& down’s.

Kram så länge på er och än en gång ett riktigt: Gott nytt år!