FemEnFredag, Michaela, Vardag

Fem en fredag – första 2022 – Ljudspår

Det var ett tag sen jag var med på ElisaMatildas fredagsutmaning: Fem en fredag, har inte varit med sen 10september. Så nu var det dags igen, är ju så inspirerande med dessa utmaningar. Och temat är Ljudspår.

Vad lyssnar du på?

Filmen “Judy”, om Judy Garland och hennes tuffa liv och de sista framträdandena hon gjorde. Kan inte säga om jag rekommenderar den ännu, jag har precis börjat kolla på den. Lovar att återkomma med recension efteråt.


Vad hör du?

Filmen, ljudet från kyl och frys.

Vad slår du dövörat till?

Folk som gnäller och klagar på allt, och som ska vara värre än den andra. Jag har varit lite sån själv erkänner jag, men till vilken nytta?  Man vinner inget på det. Sen är jag less på allt om pandemin, uppdateringar om hur många som insjuknat, och hur många som ligger på sjukhus med covid. Orkar inte höra på det. Jag följer restriktionerna och gör min del för att förhindra pandemin så långt jag kan. Något mer kan man inte göra.

Vad har du nyligen överhört?

Personalen igår när en av mina kompisar här på stödboendet ringde för att säga att hen vaknat och personalen säger “va bra, ät nu lite kvällsmat så kommer jag sen”, kunde inte låta bli och fråga om hen inte menade frukost. Vilket hen gjorde. Vi skratta gott åt det även hen på andra sidan luren skrattade;)

Vem har du senast lånat ditt öra åt?

Farmor ringde och kollade hur jag mådde. Hon ville nog att jag skulle titta bort i helgen. Vilket jag inte kan. Är ju karantän tills  tidigast måndag eftermiddag.

Innan dess var det sjuksköterskans förmaningar om att jag är i karantän, jag får gå ut på balkongen om jag vill ha frisk luft (jag rökar inte så det är inte sån  frisk  luft hon menar).

Vad har du för ljudspår? Om ni känner för det så kika in hos ElisaMatilda och var med i hennes utmaning du också