Michaela, Tips& Idéer

4 filmtips karantäntider

Inlägget är reklam för Ginza och innehåller annonslänkar med filmtips.

Som jag tidigare skrev i veckan så är jag sjuk. Febern går upp och ner, vet inte om det är UVIn som fortfarande spökar eller om det är något annat. Gjorde nytt urinprov igår, men det var negativt. Det var ganska väntat att det skulle vara negativt eftersom jag ätit antibiotika och avslutade kuren i går. Eftersom jag haft feber sen i söndags så gjordes ett covidtest, så i väntan på svar så får jag vara i karantän tills tidigast måndag em.

Så less på detta bara. Försöker göra saker hemma när jag orkar, men blir mest vila och se på film. Det är rätt mysigt ändå. Ni som följer mig på instagram har redan sett bilden som säger allt just nu. Om inte så ser ni mitt instagramflöde till vänster i sidomenyn, följ mig gärna där!

Eftersom jag ägnat tid åt att se på film så tänkte jag att dela med mig av 4 filmtips, recension och betyg . Samtliga filmer finns att köpa till grymma priser på Ginza.

Catwalk

Per Johansson från Glada Hudik har gjort det igen! Han är fenomenal. Än en gång har han gett ett gäng personer med funktionsvariationer möjligheten att få stå i rampljuset och synas. Detta genom att låta 5 människor med olika funktionsnedsättningar få bli modeller och gå på en riktig Catwalk – i New York under Fashion week.

Gänget får sina kreationer designade för vem dom är med tyll, paljetter, fjärilar, blommor och massor av färg. Det är verkligen deras tur att få stå i rampljuset.

Har ni inte sett filmen, så gör det och se glädjen hos Emma, Ida, Alexander, Kitty och Niclas när de intar Catwalken och genomlyser budskapet om allas rätt att få vara med och synas.
Betyg:filmtipsfilmtipsfilmtipsfilmtipsfilmtips
Icons made by Freepik from www.flaticon.com

 


Unga Astrid

filmtipsVår mest folkkära barnboksförfattare med livlig fantasi. Många av böckerna var inspirerade av hennes egen barndom. Lek, hyss och bus precis som i böckerna och filmerna. Hon strängt fostrad av sina kristna föräldrar. Astrids ungdom i början av 1920-talet kantades av en skuld och skam efter en oönskad graviditet tillsammans med chefredaktören på Vimmerby tidning där hon arbetade. Hon  tvingas åka till Köpenhamn för att föda sonen Lasse och sen lämna honom kvar där hos en fosterfamilj.

I huvudrollen som Astrid ser vi Alba August ( dotter till skådespelaren Pernilla August och regissören Bille August) och det gör hon fantastiskt bra.
Betyg:filmtipsfilmtipsfilmtipsfilmtipsfilmtips
Icons made by Freepik from www.flaticon.com

 

 


Judy

Judy Garland – Flickan som spelade Dorothy i Trollkarlen från OZ och som kom att bli en riktig sångfågel.
Hon började redan i tonåren med sömntabletter för att klara den krävande karriären. Tabletterna gjorde henne beroende och kraschade hennes liv. Fyra kraschade äktenskap, 2 barn och komplicerad vårdnadstvist gjorde livet ännu tuffare.  Filmen speglar slutet av hennes liv och karriär och hennes allra sista framträdanden i London, där hon senare avled  1 969.

Renee Zellwegger spelar Judy på ett fenomenalt sätt och får verkligen fram vem Judy var.
Betyg:filmtipsfilmtipsfilmtipsfilmtips
Icons made by Freepik from www.flaticon.com

 

 

 


Jag kommer hem igen till jul

Världsartisten Simon återvänder hem från Los Angeles för julfirande med släkten och vara gästartist på brodern Anders julkonsert i kyrkan. Alla längtar efter att få se och höra Simon sjunga på julkonserten.
Avundsjuka, sår från barndomen, och en svårt sjuk mamma gör att saker inte blir som det är tänkt. Osämjan mellan de båda bröderna den stora julkonserten. Kommer den bli av?

Detta är en julfilm med mycket julkänsla, musik, kärlek och humor.

Filmen med Peter Jöback i huvudrollen som  Simon är baserad på hans egen barndom med sexuella övergrepp, orättvisor och favoriseringar. Det mesta av musiken i filmen har Peter skrivit och producerat.
Betyg:
Icons made by Freepik from www.flaticon.com

 

Jag hoppas att dessa filmtips är inspirerande. Ginza har just nu en stor filmrea med mängder med DVD och BlueRay filmer för  5 – 99kr st, så passa på.
Ginza har inte bara filmer i sin webshop. De har ett bra utbud av musik, retroprylar, merchandise-prylar, böcker, godis, elektronik och mycket mycket mer.

Köp en eller flera av dessa (eller några andra) filmer, fyll godis och popcornskålarna och ta fram läsken.  Kryp upp under en filt eller täcke i soffan eller sängen och njut! Jag har tidigare gett filmtips som ni kan kika på här.

Har du några filmtips? Skriv gärna en kommentar nedanför.