Naturen är alltid dit man vänder sig

Vet du vad Fox hunting är för något?

Det betyder egentligen rävjakt på Svenska. På de flesta ställen börjar jaktperioden den 1 augusti och sedan håller den på till slutet av februari eller slutet av mars. Då ska man inte ut i skogen om man inte vill bli skjuten av misstag. Då brukar folk köpa ett vapenpaket och ge sig ut i skogen för att fånga vilt och andra djur som man kan grilla. När det gäller skyddsjakt får dock räv jagas året om. Det gäller till exempel om räven har skabb eller om den uppehåller sig nära hönsgårdar.

Den allmänna jakttiden på räv börjar den 1 augusti, men utdelningsperioden bör börja tidigare än så, ungefär vid midsommar, eftersom det är då som ung rävarna dvs barn till rävar som är väldigt unga fortfarande börjar röra sig i markerna och får följa med honan på näringssök. Är du också nyfiken på räv och andra djur så kan du också ta och googla på dem eller gå någon kurs hos Studiefrämjandet och lära dig mer om både djur och andra saker såsom att lära sig ett helt nytt språk. Nu menar vi inte att du enklare kan förstå en räv om du lär dig flera språk. Utan vad vi menar är att man kan studera språk också även om man är intresserad av rävar.

Det fanns förut en äggskola i Uppsala där man kunde lära sig allt om ägg. Det finns även kurser i hur man klipper naglarna till ett får och hur man tar hand om fåret på bästa sätt. Allt om djur är alltid intressant så du kan lära dig massor av djur bara du är intresserad av djur av olika slag. Du blir då allmänbildad och kan även lära ut till andra människor om du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *