Michaela

Fiskbilen från Ishavet

Fiskbilen är ett specialutformat fordon för transport färsk fryst fisk. Den viktigaste egenskapen hos fiskbilen är dess temperatur kontrollsystem, som håller fisken i bra fryst temperatur och frisk under transporten.


Fiskbilen från Ishavet fokuserar på att kvalitet och smak alltid ska vara on point` så att säga.

Det finns andra fiskbilar används av fiskeriföretag för att transportera sin fångst från hamnen till bearbetningsanläggningar, det är lite annorlunda, men uppfyller mycket av samma syfte.

Fiskbilar är kylda, duh.. vilket innebär att de har ett särskilt kylsystem som hjälper till att hålla rätt temperatur vid transport av fisk.
Bilens kylsystem består vanligtvis av två delar: en motordriven kompressor och en glykol kylare.

Kompressorn kyler luften i bilens kylutrymme och glykol kylaren hjälper till att hålla fisken i en god frys temperatur.
Ishavet som de är förstått hänger med i den senaste frys tekniken och går efter det som känns bra när nytt dyker upp, allt för kundernas bästa upplevelse.

Fiskbilar är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål eller aluminium. materialet är inte bara hållbart utan också motståndskraftigt mot korrosion, vilket är viktigt  när man transporterar färsk fryst fisk.

 

Fisken transporteras förpackad och nedfryst, golvet i lastbilen är vanligtvis tillverkat av en halkfritt material för att förhindra att några lådor med leveransen förflyttas under transporten. Ja för mig var de väldigt intressant, och fisken var jävligt god.