Årets Högtider, Psykisk Ohälsa, Väder&vind, Vardag

Glad påsk!

Glad Påsk mina nära och kära, gamla och nya läsare.

Hoppas eran påsk varit  bra. Här har det varit så som jag önskade i år, eller nästan.

Jag har suttit ensam, vilket varit väldigt skönt, jag har varit väldigt det trött det senaste, det har ju varit en hel del omkring mig. Så jag valde att vara ensam när Walther ändå inte är här. Och vet ni jag känner mig inte ensam, Jag tycker det är skönt med ensamheten och tystnaden. Ätit det jag velat, påskmat i mindre variant, och jag är nöjd, varför vräka i sig massa mat? Bättre att dela upp det på flera gånger, eller bara äta det man gillar. Gjorde det lätt för mig: Köpt potatisgratäng, vegetariska prinskorvar och köttbullar, ägg och lite grönsaker. Egentligen ska det vara Jansson istället för potatisgratäng, och det fanns Janssons i frysdisken, men jag iddes inte att gå tillbaka till kyldisken med potatisgratängen.

Till dessert hade jag vit choklad och passionsfruktmousse, den rekommenderar jag er verkligen. Så enkel, snabb och riktigt god, ta gärna lite mer passionsfrukt i, jag tyckte den smaken försvann lite med sötman från chokladen. Tyvärr blev det ingen bra bild på det hela:( Förlåt mig.

Men saknar påsken när jag var barn, inte firande med familjen så mycket, vi hade inga direkta traditioner i familjen. Däremot var det alltid en tävling på ICA när den låg vid Gamla Torget. Den sötaste påskkärringen utsågs av en lokal kändis. Vinnaren fick ett stort påskägg med massa godis och roliga saker. Alla deltagare fick godispåsar. Jag vann två gånger, när jag var 2-3 år och när jag var 5-6år.

Jag tänker ofta på varför påsken firas. Vet ni? För att göra den långa historien kort så handlar påsken enligt kristen tradition om Jesu död och uppståndelse.

Ändrade planer för påsklovet

Veckan som varit har varit bra även om planerna fick kastas om lite grann. Walther har ju påsklov, och åkte till farfar i onsdags, vilket var planerat. Så glad för Walthers skull att han får träffa farfar, faster, farbror och kusinerna lite.

Vill aldrig mer fira påsk som 2016, när Walther var så dålig:( så  måndags skulle vi åkt bussresa till Ullared, men det var för få anmälda, så den resan ställdes in p.g.a. få anmälda. Ny resa som blir av den 24/4, men det var osäkert om jag och Walther skulle kunna åka med, det är ju en skoldag. Men Walther fick ledigt, läraren tyckte det var en del av hem och konsumentkunskap, att planera och göra inköp. Så han fick “ledigt”. Han blev besviken när resan i måndags vart inställd, men så glad att vi åker den 24e. Så vi har gjort inköpslistor, har belöningssystem för att få/kunna handla det vi vill. Och vi längtar.

Innan dess ska det ordnas här hemma, slängas massa skit, hade börjat innan vi skulle åka och var nöjd, men nu har jag slängt ännu mer;) Stolt över mig själv. Det är skönt för skälen också att rensa ut saker även materiella ting. Eller vad tycker ni?

Förresten hur har eran påsk varit? Ätit mycket god mat och godis? Har du/ni någon speciell påsk-tradition?

 

Vintage påskkycklingar bakgrund med blå himmel, gräs och söta påskägg
Lånad bild från Public Domain Pictures/Karen Arnold