Blogglistor/Utmaningar, Virka en humörsfilt

Utmaning under MAJ: Virka humörsfilt – uppdat.

Jag ska virka en “Humörsfilt”!

Jag fick en halvgalen men kul idé häromdagen. Försökte släppa det, men den kom upp igen i skallen. Så jag tänkte att jag sätter den “i

Under Maj månad tänkt att virka en mormorsruta/dag, färgerna jag använder ska symbolisera humöret den dagen. Varje ruta har en basfärg: grått, sen för varje humör/känsla har jag valt en färg, en del rutor kanske bara innehåller en färg, andra kanske har 2 eller 3 färger beroende på dagsformen. Här har ni mina känslor och färger:

humörsfilt/färg

MITT tillvägagångssätt

Jag kommer virka varje ruta 10x10cm 5varv, 30 rutor totalt, 6×5 rutor. Det är ju 31 dagar i maj, det är lite svårt att få till en snygg filt med 31rutor, så det löser jag genom att montera och kanta filten helt enkelt. Hur du vill göra ditt alster är helt upp till er. du kanske vill göra hexagonala rutor eller andra rutor, eller så kanske du vill göra en kudde, ett gosedjur eller en väska, jag säger: NI bestämmer hur ni vill göra ert alster, endast fantasin sätter gränser.

Vad är en mormorsruta??

Att jag ska göra just mormorsrutor är förvatt det är väldigt enkelt att göra mormorsrutor och att det går väldigt snabbt att virka, men alla vet kanske inte vad en mormorsruta är eller hur man gör, eller så kanske man vill göra en annorlunda variant, här kommer 3 tips där du kan läsa och se olika mormorsrutor och guider:

  • Stickskolan: Olika rutor, bra beskrivningar, men man kanske behöver ha lite kunskap i vad olika benämningar och förkortningar står för.
  • Made by Runn har gjort en videotutorial på youtube som riktar sig till just nybörjare.
  • Bautawitch har gjort ett litet lexikon och översatt termer från Usa och England till svenska. Nu kanske ni inte virkar mormorsrutor efter ett utländskt mönster, men det är ändå väl värt att tipsa om!

Varje dag kommer jag publicera dagens ruta och uppdatera hur den ser ut just då.

Du som läser detta inlägg och kanske till och med följer min blogg eller min instagram är givetvis välkomna att delta i denna utmaning. Detta är ju en utmaning för oss som virkar, men givetvis får den som gör andra typer av konstverk eller hantverk också delta om den tycker att denna utmaning passar in. Färgerna jag valt är inte hugget i sten att ni måste använda. Vilken färg just ni förknippar med en viss känsla är upp till er.

Dela med er av det ni skapar:

Om ni bloggar så får ni gärna uppdatera och visa upp era alster och gärna länka tillbaka hit och lämna en kommentar med länk så jag och andra kan kika in och se va ni skapat. Eller så kan du tagga mig på instagram @MichaelaLejonberg

Hoppas många hakar på!

Kram på er så länge.