FemEnFredag, Michaela, Vardag

Fem en fredag: ordspråk

Längesen jag deltog i Fem en fredag hos Elisa Matilda. Men jag har tänkt på det varje vecka. Nu kände jag att jag bara måste haka på igen. Det ger alltid lite pepp och inspiration att bara med i utmaningar.

Veckans tema är ordspråk. Spännande.

Bättre ensam än i dåligt sällskap – när ville du senast bara gå hem?
Den som spar han har – vad sparar du till?
En plats för var sak och var sak på sin plats – vad hos dig ligger aldrig på sin rätta plats?

  • Anfall är bästa försvar – när deltog du i bollspel senast? Längesen, kanske kickade på nån fotboll på Tidavallen förra sommaren när vi städade där.
  • Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge – vad väntar du på? Att mitt knä ska fungera normalt. Har fortfarande ont och det känns instabilt när jag går utan . Det är inget farligt, men otäckt. Sen väntar jag på att få reda på vilka som blir mina nya kontaktpersoner här på stödboendet. Det är omorganisationer och personalbyte just nu. Jobbigt men säkert välbehövligt.
    • Bättre ensam än i dåligt sällskap – när ville du senast bara gå hem? När en nära anhörig tjatade och ville ha en miljon saker gjorda direkt. Hon vill Försökte förklara att vi fixar det, men inte allt på en gång, jag kan inte göra 10 saker samtidigt.
  • Den som spar han har – vad sparar du till? Mer inredning såsom gardiner, nya köksredskap, duschdraperi och handdukar. Sen vill jag ju göra nåt skoj med Walther i sommar.
  • En plats för var sak och var sak på sin plats – vad hos dig ligger aldrig på sin rätta plats? Allt för många saker:/ Eller nej nu är det tiptop här hemma och det mesta är på sina platser. Det finns dock några saker som alltid hamnar på fel plats: plånbok, glasögon och hårborste. Begriper inte hur dessa saker alltid flyttar på sig själva;)

Som jag skrev i början av mitt inlägg så är det Elisa Matilda som är personen bakom denna utmaning. Om du inte redan besökt hennes blogg så gör det, häng gärna på utmaningen du också!!

Trevlig helg gott folk.