Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Samarbete och kontakt

För samarbete och kontakt vänligen maila viktoriakarlsson@blogbiz.se

catering uppsala

Jag bor och jobbar i Uppsala och ska berätta mer om min hemstad Uppsala. Jag är sjuksköterska och chef för en avdelning. Har förut jobbat som skribent för Blogbiz bloggportal också. 

Uppsala catering Uppsala

Uppsala är en tätort i Uppland, centralort i Uppsala kommun och residensstad för Uppsala län. Den är Sveriges fjärde största tätort med en befolkning på 164 535 invånare, medan hela kommunen har cirka 233 000 invånare. Sedan 1164 är Uppsala kyrkligt centrum i Sverige i och med dess ärkebiskopssäte inom Svenska kyrkan.

Gamla Uppsala catering uppsala

Gamla Uppsala är ett område i Gamla Uppsala socken, Uppsala kommun i Uppsala län. Där finns bland annat Uppsala högar och Gamla Uppsala kyrka, som har varit både domkyrka och ärkebiskopssäte.

Uppsala slott catering uppsala

Uppsala slott är en slottsbyggnad i Uppsala, Uppland. Slottet har ett dominerande läge högt uppe på Kasåsen och syns på långt håll för den som närmar sig staden. Slottet är idag byggnadsminne.

Drottning Kristina restaurang kocken och kallskänkan

Kristina (1626-1689) var dotter till kung Gustav II Adolf och Maria Eleonora av Brandenburg. Kristina var drottning av Sverige från 1632 (regerande drottning från 1644) till 1654 då hon avsade sig tronen och flyttade till Rom efter att ha konverterat till katolicismen.

Gustav Adolf

Kristina var bara knappt sex år gammal när hennes pappa Gustav II Adolf stupade under slaget vid Lützen, den 6 november 1632. När hon var tio år gammal skildes hon från sin mentalt instabila mamma. Hon tillbringade därefter sin uppväxt tillsammans med sin kusin Karl Gustav (som senare blev Sveriges kung, Karl X Gustav). Båda barnens uppfostran översågs av landets dåvarande mäktigaste man, rikskanslern Axel Oxenstierna, som av många historiker betraktas som en av Sveriges mest betydelsefulla statsmän genom tiderna.

Till startsidan