Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Fem en fredag v. 42: Kultur

Kultur är just temat denna vecka i ElisaMatildas Fem en fredag, mina svar från förra veckan kan du hitta här! Jag är medveten om att det är lördag. Började lite smått igår att skriva, men det var så mycket annat så jag sköt på det tills idag, hoppas det är ok.

Som sagt kultur, är temat, jag är kulturell ibland. De senaste 1,5 åren har ju mycket kulturellt varit inställt p.g.a. pandemin. Men saker börjar så sakteliga återgå till normala läget i samhället. Dock kommer vissa ha restriktioner kvar vad det gäller att hålla avstånd i affärer eller ha plastskiva vid kassorna.

Var går du helst för att se konst?

Brukar försöka gå på konstrundan sista helgen i september. Men i år missade jag det. Såg dock när man förberedde nere på Turbinhusön och i ån Tidan när jag cyklade till och från jobbet. Det var så vackert med stora äpplen i typ plysch (tror jag) i olika storlekar som flöt på frigolitplattor. Ett träd med pappersäpplen i olika färger och mönster gjorda av förskolor och skolor i Tidaholm.

Under ett par/tre (kanske längre) år hängt/stått tavlor lite varstans nere på Turbinhusön och i Bruksvilleparken, med motiv av konstnärer från Tidaholm, bl.a. min syssling Anna. Och dessa gigantiska tavlor ser jag varje dag till och från jobbet. Och ofta tittar jag lite på dom, de tavlor som inte har framträdande motiv hittar jag alla möjliga saker i, ena dagen kanske det är en ko jag ser i virvarr av färger och strukturer, nästa dag en vinflaska, tredje dagen ett höghus. Alltså samma tavla kan ge så mycket olika motiv, känslor och tankar även om man sett samma tavla gång på gång. Den får nytt liv.

Vad såg du senast på bio?

Oj oj oj. När var jag ens på bio senast? Kan det varit 101åringen som försvann? 2017 tror jag att jag såg den på bio, och sen dess har jag nog inte varit på bio?!

 Vilken typ av ställe skulle vi kunna hitta dig en fredagkväll?

Hemma i vardagsrummet med lite godis, eller helst nötter, frukt och lite dricka, kanske ett glas rosévin. Antingen hänger jag på Bigo, joinar PK och event där, eller så deltar jag själv i PK och event (ikväll är det LiveHouse VarieyShow 17.15-17.30). Eller så pluggar jag. Om inte ser jag på film/serier på datorn eller bygger lego med Walther om  han är här.

Vilken bok kom senast i din ägo?

En bok som jag inom kort ska recensera för ett samarbete. Dock en barnbok i åldrarna 3-6år. Men jag har en plan med det samarbetet. Annars var det en gammal sångbok jag fick av mamma som hon kom över på en auktion.

Vem ser du gärna på scen?

Vem? Vilka, skulle jag nog lättare svara på. Dansband, gärna Chiquita, Fernandoz eller Sandins. Men jag skulle gärna vilja se Helen Sjöholm live.


Hur har du med det kulturella? Skriv och berätta i kommentarerna. Om du har egen blogg kan du hänga på  i Elisamatilda‘s utmaning du också och berätta!

Under dagen eller morgondagen kommer jag publicera ett mer allmänt inlägg och visa lite nya kläder. Så håll till godo.

Michaela Lejonberg

Written by

Namn: Michaela Lejonberg Född:1984 Yrke: Cafébiträde, broadcaster, är Utbildad uska. Intressen: Skapande och kretativitet i olika former; måla, rita, skriva, fotografera… Älskar: Att utvecklas, komma på nya idéer. ROSA, min son Walther. Brinner för: Funktionshinderfrågor Motto: “Behandla andra så som du själv vill bli behandlad”

4 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan