Mina knep för få mer läsare och trafik

Det finns lite olika knep att använda om vill man synas och få mer läsare och trafik t.ex. på Google. Här har får ni några knep som jag går efter när jag skriver mina inlägg! Det finns lite olika knep att använda om när man skriver inlägg och vill nå ut med sitt budskap. t.ex. via google. Inom det digitala skrivandet handlar det om att skriva SEO-vänligt. SEO står för Search Engine Optimization d.v.s. Sökmotoroptimering.
På Denna sidan har valt att dela med mig av mina knep för att få ett bra intressant flöde.

knep att skriva inlägg
Photo by Katie Harp on Unsplash

Huvudrubrik/Titel?

Den ska locka dina läsare att vilja läsa ditt inlägg. Med max 6 ska den beskriva vad ditt inlägg handlar om. Ibland kanske du får arbeta om din rubrik, eller sätta den efter du skrivit texten!

Tydligt, kort& Koncist

Skriv tydligt och var saklig, positiv och återkoppla till rubriken för ditt inlägg minst 2-3 gånger. Hoppa inte mellan ämnen.

Max 20 ord/ mening. Längre meningar är jobbigt att läsa. Kort och koncist.

Dela upp i stycken och använd underrubriker

Dela upp inlägget och använd underrubriker om stycken tenderar att bli för långa. Se till att inlägget innehåller minst 300 ord. Ofta kan man se i rutan där man skriver sin text hur många ord man använt. 300 ord är mindre än man tror. Denna text är totalt ca 600 ord.

Vem ska läsa?

Skriv till läsaren -Inte till dig själv! Tänk på vem som ska läsa just din text.

Övergångsord

Se till att din text har tydliga övergångar. Tänk som att du talar ut dit budskap, men använd inte vardagliga uttal, och inte dialektalt skrivande om det inte är något citat du ska skriva. En bra guide om vad just övergångsord innebär hittar du längre ned på sidan

Bilder

Använd minst en bild i ditt inlägg. Som jag sagt förr, en bild säger mer än tusen ord. Du behöver inte använda egna bilder, men se till att du har tillåtelse att låna bilden. Det finns masa bra sidor att ladda ner och låna bilder ifrån, de flesta kostar mycket. Men unsplash.com är GRATIS men se till att länka tillbaka och skriva att du hämtat bilden därifrån. (Det kommer upp en ruta där du kan kopiera en kod att lägga som bildtext.

Länka till relaterade inlägg

Länka gärna till tidigare inlägg som du skrivit inom samma ämne! Detta gör att läsaren kan hittar ännu mer spännande info om dig och ditt bloggande.

“Call To Action”

Ha alltid någon form av ”Call to Action” i slutet av dina inlägg t. ex.:

  • Jag blir glad om du skriver en kommentar.”.
  • Vill ni veta mer? Kontakta mig för mer info!”
  • Fråga läsarna om de vill veta mer om dig, eller om de vill att du ska ta upp nåt ämne att skriva om, be dom kommentera!
  • Skriver du om ett visst ämne eller gör debattinlägg så kan du be läsaren svara på dagens inlägg om vad hen tycker och be hen kommentera eller skriva ett eget blogginlägg om ämnet.

Dela upp långa inlägg och skriv flera inlägg:

Om du skriver ett inlägg som tenderar bli för långt så dela hellre upp det och fler inlägg, och avsluta med ”Fortsättning följer…” och skriv in en specifik dag eller inom ett par dagar. Om du skriver en serier och ska publicera en viss dag i veckan så kan du skriva t. ex. ”Nästa del kommer nästa lördag” (om det är på lördagen du ska publicera ditt inlägg). Skriv fortsättningen direkt och tidsinställ det 1-3 dagar framåt. Läsarna vill sällan vänta för länge på att få veta fortsättningen, publicerar du för mycket på samma dag så orkar inte dina läsare läsa allt det du skrivit.

Planera dina inlägg:

Lite grann följer jag nu föregående del om långa inlägg.
Om du skriver fortsättningen direkt kan du ställa in datum och tid för publicering så glömmer du inte bort vad du skulle skriva om i nästa inlägg. Det är redan klart och du slipper stressa med att du ska komma ihåg att skriva ditt inlägg till den dagen det är tänkt!
Jag planerar och tidsinställer en del inlägg t.ex samarbeten eller utmaningar där det är flera delar. Allt för att jag inte ska känna att jag vissa dagar inte hinner med att skriva det där inlägget. Skulle jag skriva en sådan dag så blir det bara nåt ihopkrafsat och inget bra alls.
Dessutom kan jag gå igenom de planerade  och viktiga inläggen igen och fila vidare och redigera det.

Skriv från hjärtat:

Ha skoj när du skriver och skriv från hjärtat så mycket du bara kan. Var ärlig! Men tänk på att inte skriva illa om andra människor. Jag tänker när jag skriver om andra människor:

“Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad”

Länkar till sidor med bra guider för att skriva inlägg& texter:

https://stockholmsskrivbyra.se/sa-skriver-du-annu-battre-texter-del-1/

https://stockholmsskrivbyra.se/sa-skriver-du-annu-battre-texter-del-2/

https://stockholmsskrivbyra.se/sa-skriver-du-annu-battre-texter-del-3/

Mer info om övergångsord:

https://www.stefan-nordstrom.com/copywriting/overgangsord-en-nyckel-till-bra-copywriting/