Michaela, Pyssel&Kreativitet

Förlåt mig…

förlåt
Bild lånad av kalhh / Pixabay

Ja förlåt mig för att jag inte skrivit här i min blogg på ett antal veckor (bortsett från att gamla inlägg publicerats om). De senaste veckorna har varit lite sådär. Vill inte dra så mycket här och nu. Vill ju inte skriva någon roman här.

Just nu är jag hemma i karantän för andra gången på 3veckor. Gjorde covid-test igår och får svaret tidigast imorgon. Fick avboka både frissan igår och det årliga besöket på öppenpsykiatrin. Det förstnämnda såg jag verkligen framemot. Bli lite ompysslad och bli snygg i håret. Men det den som väntar på något gott…

Som sagt är jag hemma i karantän, feber, ont i halsen, lite hosta men det värsta av allt är VÄRKEN i lederna, speciellt händerna. Tog ju prover efter förra omgången karantän då det misstänktes att värken hörde ihop med de sjukdomssymtomen jag hade redan då. Proverna visade inget avvikande. På gott och ont. Min kommunsköterska är informerad om läget (det var ju hon som tog covidtestet på mig igår). Så jag vet att håller värken i sig så bollas det med både läkare och arbetsterapeut utan att jag behöver ringa runt och tjata på att få hjälp.

Jag är verkligen less på detta. Jag är oftast positiv och glad och försöker se allt från den ljusa sidan och försöker hitta de där positiva sakerna i vardagen. Men ibland är det svårt. Just nu är det inte mycket jag kan känna är positivt, känner mig bara neråt, ledsen och allmänt slut. Eller jo en liten ljusning, jag är inte så långt nere så jag har mörka tankar som för 4år sen. Medicineringen som ska stabilisera mitt mående funkar hyfsat bra. Så en liten ljusglimt. Förlåt för gnället i detta inlägg.

Digital Art

Jag vill göra så mycket, jag vill ha nån fritidssysselsättning utanför hemmet. Kontaktade kyrkan då jag såg att de hade samtalsgrupper 1 kväll i veckan alt. 1 fm i veckan. Men den grupp som var igång var på fredag fm. och då jobbar jag ju. Sen finns det stickcafé men jag fixar ju inte att göra så mycket med händerna vilket gör mig ledsen.

Har dock börjat måla med datorn s.k. digital art. och mitt första projekt är klart.

janallan
Jan-Allan, amerikansk bulldog.

Perfekt “ligga-kvar-i-sängen”-göra. Och inte behöver jag städa upp efter avslutad målning.

Inte den finaste målningen kanske, förlåt för det, men jag är nöjd efter alla timmar jag lagt ner, gjort om, bytt bild (samma grundmotiv men olika vinklar och miljöer). Nu ska jag ge mig på nästa motiv. Vilket är lite hemligt än så länge;)

Så jo lite positiva saker finns att hänga upp sig på faktiskt, inte bara nedåt.

Men jag ber er återigen om förlåtelse för att jag inte skrivit här på länge. Ska bli ändring på detta.

Kram