Michaela

Tips på cafe i Gamla Stan

Man får passa på

Det finns en hel del caféer runt om på stan och alla vill självklart att man ska komma in till just dom. Man vill ju hitta det där speciella caféet där det är mysigt och ombonat och inte ett som är kallt och stelt. Idag är det många caféer som har kuddar och filtar både inomhus och utomhus. Snart är det också dax för alla caféer och ställa ut sina bord och solar utanför där man kan sitta och mysa i solen med en kaffe och något gott att äta till.

När vi åker in till stan brukar vi alltid hamna på ett café för att både ta en god kaffe och kanske något fikabröd eller något enkelt att äta. För tidigare fanns det mest bullar och bakverk på caféerna, men nu kan man både köpa en sallad eller en matigare smörgås. Det tycker jag är super då man inte alltid vill ha den där söta bakelsen utan något mer mättande.

Efter en tur in till Gamla Stan så har jag hittat en del caféer som jag tycker verkar mysiga. Dessa smala gränder som man går igenom. Det finns både gamla och nya butiker som är små och smala. Både med turistgrejer som jag aldrig har sett tidigare. Dessutom finns det också nya butiker med kläder och nya saker.

Dessa caféer ska jag försöka att besöka under vår och sommar:

  • Kaffekoppen, ligger på Stortorget
  • Café Cronan, ligger på Stora Nygatan
  • Bröd & Salt, Skeppsbrokajen

Det är caféer som är helt olika och serverar en hel del att välja emellan. Som till exempel Bröd & Salt där man har utsikt över hela Skeppsbrokajen. Här är det många som går förbi och slinker in och köper både frukost och lunch. Tänk dig i sommar att gå förbi där och köpa med sig något gott att äta. Sen sätta sig ute vid kajen och se alla båtar som kommer in och ut?! Hur mysigt som helst tycker jag.