Herr Ångestsson, IBS, Måbra, Michaela, Pyssel&Kreativitet, Sång&Musik

Längesen igen – mycket har hänt

Hejsan hoppsan, ja det var verkligen längesen jag bloggade ordentligt här, ni har ju fått diverse tillbakablickar och lite samarbeten.

Jag har haft en riktigt jobbig period med olika bekymmer, men det har ordnat upp sig.  Det mesta har ordnat upp sig.

Men som alltid när det blivit lugnare så kommer Herr Ångestsson på besök och jag får IBS-skov. Jag har vant mig vid detta, men det är alltid jobbigt när det uppstår.

Nog om “gnällandet” – tänk positivt, lev i nuet och njut av allt som är bra.

På tal om det positiva i livet…

Jag har börjat sjunga i vux-kören på kompetenscentrum i samarbete med Kulturskolan Smedjan. Ni som hängt med ett tag och/eller känner mig vet ju att jag gillar sång och musik och mår så bra av det. Jag saknar körsång, men när jag har ångest är det jobbigt att träffa mycket folk på en gång, och att ha krav på sig (iaf har jag känslan av att det krävs att jag kommer på repetitioner och uppsjungningar). Vux-kören är egentligen till för eleverna på skolan och består mestadels för eleverna på SFI (Svenska För Invandrare). Jag kontaktade vår “Spindel i nätet” på skolan och frågade om det var möjligt för mig som personal i caféet kunde delta. Det var det. Har missat ett par tillfällen nu p.g.a. sjukdom och sämre mående, imorgon är det dags igen, och jag längtar. Vi sjunger bara svenska låtar, vilket kanske kan verka tråkigt.

Men faktum är att sång och musik kan ge en god hjälp i både  språk och tal-träning. Eftersom det mestadels är SFI-elever som är med så är det ju tänkt att de ska ha körsången som ett komplement för att lära sig svenska på något annat sätt än i skolbänken. Det bästa av allt är att det är roligt och att det hjälper oss med annat än språket. Vi kan vara i nuet, det är vi, sång och musik, allt jobbigt omkring försvinner för en stund. Jag mår så bra av att vara med i kören, längesen jag kunde slappna av och släppa allt.

Virka

Virka

En annan sak jag återupptagit är att virka, en mycket avslappnande hobby, kanske inte lika lätt att försvinna från saker omkring på samma vis som körsång. Att sätta sig med garn och virknål är ändå avkopplande, jag kan ha med det om jag vet att jag ska iväg och det är långa stunder utan aktivitet. Jag har skapat lite grann, jag gjorde t.ex. om mitt mobifodral som gått sönder, återanvända saker är ju populärt, roligt och klimatsmart.

Hur har ni haft det? Något speciellt som hänt hos er? Vad vill ni se och läsa om framöver? Vill ni se mer av vad jag alstrar med garner? Inblick i vardagen? Berätta! Även om det är min blogg och det är jag som skriver (det mesta) så vill jag att ni läsare ska vilja fortsätta läsa vad jag skriver. Skrivandet är lika mycket för er som för mig.

Ha en underbar torsdag eftermiddag, trots tråkigt väder och grått. Själv ska jag ha egentid hos min frisör kl 14.30. Klippning och slingning:) Mammalyx;)

kram på er alla!